Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Βίντεο του Ισλαμικού Τζιχάντ με δύο ισραηλινούς ομήρους να παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους

Γάζα: Βίντεο του Ισλαμικού Τζιχάντ με δύο ισραηλινούς ομήρους να παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους

Σε βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, δύο όμηροι εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο και ζητούν να αυξηθεί η πίεση στις ισραηλινές αρχές για να καταστεί δυνατή η απελευθέρωσή τους.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ έδωσε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει δύο ισραηλινούς ομήρους (φωτογραφίες, επάνω, από βίντεο, κάτω, στο X), εν ζωή, ανάμεσα στους 129 που συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, να παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους.

Ζητούν να αυξηθεί η πίεση στις ισραηλινές αρχές

Στο βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό τους στο Telegram, οι δύο άνδρες εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο και ζητούν να αυξηθεί η πίεση στις ισραηλινές αρχές για να καταστεί δυνατή η απελευθέρωσή τους.

Ετοιμοι για συμφωνία

Ο ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ, δήλωσε χθες ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια ακόμη συμφωνία εκεχειρίας, με ξένη διαμεσολάβηση, στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου ν’ απελευθερωθούν όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς και να δοθεί η δυνατότητα παροχής περισσότερης βοήθειας στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο για άλλη μια ανθρωπιστική παύση και πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση ομήρων», είπε ο Χέρτζογκ σε συνάντησή του με πρεσβευτές από 80 χώρες και τόνισε ότι «η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, και στην υπόλοιπη ηγεσία της Χαμάς».

Λίγη ώρα αργότερα, η ισλαμιστική οργάνωση απέρριψε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την ανταλλαγή των ομήρων που κρατά όσο συνεχίζεται ο πόλεμος με το Ισραήλ.

Ωστόσο, είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τον τερματισμό του, ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχός της (περισσότερα εδώ).

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024