Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Καθηγητής απείλησε να σκοτώσει μαθήτρια... για μια ισραηλινή σημαία

ΗΠΑ: Καθηγητής απείλησε να σκοτώσει μαθήτρια… για μια ισραηλινή σημαία

Της είπε ότι θα της κόψει το κεφάλι

Ένας καθηγητής στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ συνελήφθη αφού φέρεται να απείλησε να αποκεφαλίσει μαθήτρια που εξέφρασε τη δυσανασχέτησή της για την ισραηλινή σημαία του μέσα στη σχολική αίθουσα.

Ο Benjamin Reese καθηγητής Κοινωνικών Σπουδών στο Γυμνάσιο Warner Robins, φέρεται να απάντησε στη μαθήτριά του ότι είναι Εβραίος και έχει συγγενείς στο Ισραήλ.

Η νεαρή μαθήτρια είπε πως «οι Ισραηλινοί που σκοτώνουν Παλαιστίνιους» ατιμάζουν την ισραηλινή σημαία, δήλωση που έκανε τον Reese να την κατηγορήσει για αντισημιτισμό.

«Δεν κάνεις τέτοιο σχόλιο σε έναν Εβραίο»

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μάρτυρες της συνομιλίας άκουσαν τον Reese να απειλεί τη μαθήτρια, λέγοντάς της μεταξύ άλλων ότι θα της «κόψει τον καταραμένο λαιμό».

Επιπλέον ένας άλλος καθηγητής άκουσε τον Reese να λέει στη μαθήτρια ότι «δεν κάνεις ένα τέτοιο αντισημιτικό σχόλιο σε έναν Εβραίο».

Σύμφωνα με τον Guardian, το φερόμενο παραλήρημα του καθηγητή συνέβη την τελευταία ώρα των μαθημάτων στις 7 Δεκεμβρίου. Ο φύλακας του Γυμνασίου είδε σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας τον Reese να φωνάζει στον διάδρομο και να ξαναμπαίνει στην αίθουσα. Τότε πήγε να τον βρει, με τον Reese να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να δηλώνει πως δεν είπε τίποτα το ρατσιστικό.

Δεν έχει επιστρέψει στο σχολείο

Ο καθηγητής κατηγορήθηκε ότι κλώτσησε την πόρτα της τάξης του «με επιθετικό τρόπο» καθώς ο φύλακας τον οδήγησε έξω. Ο Reese επικαλέστηκε τότε το συνταγματικό του δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός και μία ημέρα αργότερα συνελήφθη για τις κατηγορίες της σκληρής μεταχείρισης παιδιού και της τρομοκρατικής απειλής.

Στη συνέχεια, ο Reese κατέθεσε εγγύηση ύψους 7.500 δολαρίων εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι αξιωματούχοι της τοπικής σχολικής περιφέρειας εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι ο Reese δεν είχε επιστρέψει στο σχολείο μετά το περιστατικό της 7ης Δεκεμβρίου, αλλά δεν διευκρίνισαν το καθεστώς απασχόλησής του, επικαλούμενοι πολιτική κατά της συζήτησης θεμάτων προσωπικού.

«Εάν υπάρχει παραβίαση ή κατηγορία για παραβίαση, διερευνούμε και απαντάμε κατάλληλα. Η ασφάλεια και η ευημερία των μαθητών και του προσωπικού μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024