Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εντυπωσιακή διαφορά θερμοκρασίας που καταγράφηκε στην Κίνα - Χαοτική η απόκλιση

Η εντυπωσιακή διαφορά θερμοκρασίας που καταγράφηκε στην Κίνα – Χαοτική η απόκλιση

Από τα σύνορα με τη Μογγολία στο βορρά μέχρι το νότο και τα σύνορα με το Βιετνάμ οι θερμοκρασιακές αντιθέσεις είναι τεράστιες και σίγουρα από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ για μια χώρα. Ο χειμώνας στην αχανή χώρα της Ασίας δείχνει τα δόντια με τα θερμόμετρα στο Πεκίνο να δείχνουν αρνητικές θερμοκρασίες την ώρα […]

Από τα σύνορα με τη Μογγολία στο βορρά μέχρι το νότο και τα σύνορα με το Βιετνάμ οι θερμοκρασιακές αντιθέσεις είναι τεράστιες και σίγουρα από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ για μια χώρα.

Ο χειμώνας στην αχανή χώρα της Ασίας δείχνει τα δόντια με τα θερμόμετρα στο Πεκίνο να δείχνουν αρνητικές θερμοκρασίες την ώρα που ο καιρός στη βόρεια Κίνα είναι ακόμα ψυχρότερος.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), αναφέρθηκε στην τρομακτική απόκλιση των θερμοκρασιών ενημερώνοντας πως έχει καταγραφεί θερμοκρασιακή διαφορά της τάξης των 83,1 βαθμών Κελσίου.

Από τους -47,8 °C στους 35,3 °C

Ειδικότερα, στις 11 Δεκεμβρίου, σε περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας τα θερμόμετρα έγραψαν -47,8 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα, στην επαρχία Χαϊνάν, ο υδράργυρος ήταν στους 35,3 βαθμούς.

Μεταξύ της χαμηλότερης και της μέγιστης θερμοκρασίας στην Κίνα

«Μεταξύ της χαμηλότερης και της μέγιστης θερμοκρασίας στην Κίνα «μεσολαβούν» 83.1°C ! Προφανώς αυτή η διαφορά  αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές αντιθέσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ για μια χώρα!» επεσήμανε ο κ. Κολυδάς, σχολιάζοντας τα στοιχεία.

Άλλη μια χωρά με τεράστιες διαφορές θερμοκρασιών, όπως είναι λογικό εξαιτίας του μεγέθους της, είναι η Ρωσία. Αντίθετα οι μικρότερες διαφορές καταγράφονται (εντός Ευρώπης) στην λιλιπούτεια Μάλτα καθώς και στην Ιρλανδία.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024