Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Τραγικός θάνατος δίχρονου παιδιού από σπάνιο ιό περιστεριών

Αυστραλία: Τραγικός θάνατος δίχρονου παιδιού από σπάνιο ιό περιστεριών

Η νόσος του Newcastle είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρα ιογενής νόσος που προσβάλλει πτηνά και πουλερικά

Ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του, αφού νόσησε με ένα σπάνιο ιό, που συνήθως προσβάλλει μόνο τα περιστέρια. Μάλιστα, αυτή είναι μόλις η 5η περίπτωση θανάτου που έχει καταγραφεί από αυτό το νόσημα.

Το κορίτσι, ηλικίας δύο ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Prince of Wales Hospital» της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, τρεις εβδομάδες αφότου νόσησε και παρουσίαζε συμπτώματα ναυτίας, εμετού και άλλα που εμφανίζονται σ’ ένα απλό κρύωμα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Διάδοσης Ασθενειών της χώρας, όπως μετέφερε η New York Post.

Έπασχε από λευχαιμία

Μόλις 6 μήνες πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ολοκλήρωσε το δεύτερο κύκλο χημειοθεραπείας, για να αντιμετωπίσει τη λευχαιμία με την οποία είχε διαγνωστεί.

Η κατάστασή της, αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, γινόταν χειρότερη μέρα με τη μέρα και μέσα σε τέσσερις ημέρες καταγράφηκε πως είχε επιληπτικές κρίσεις, ενώ ο πυρετός της δεν έλεγε να πέσει.

Η πρώτη περίπτωση του APMV-1 στους ανθρώπους εμφανίστηκε στην Αυστραλία το 1942. Έκτοτε έχουν καταγραφεί 485 σε όλο τον κόσμο, με περισσότερες από τις μισές να παρουσιάζονται στις ΗΠΑ και τη Βρετανία

Οι γιατροί πραγματοποίησαν μια σειρά από εξετάσεις, αλλά δεν εντόπισαν οτιδήποτε θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις και να εξηγεί το λόγο για τον οποίο η υγεία του παιδιού δεν βελτιωνόταν και το πρήξιμο στον εγκέφαλο δεν υποχωρούσε, παρόλο που του χορηγήθηκε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή για να καταπολεμήσει τις επιληπτικές κρίσεις. Κατέληξε 27 ημέρες, αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο.

Μετά τον θάνατο του παιδιού, έγιναν εξετάσεις, για να εξακριβωθεί από τι έχασε τη ζωή του και αυτές αποκάλυψαν πως νοσούσε από μια νόσο που προσβάλει τα πτηνά, την APMV-1, η οποία προκαλεί τη νόσο του Newcastle. Η νόσος του Newcastle είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρα ιογενής νόσος που προσβάλλει πτηνά και πουλερικά – συνήθως περιστέρια – και πήρε το όνομά της από την πόλη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1926.

Οι γιατροί, τώρα, υποστηρίζουν πως η μικρή πέθανε από το πρήξιμο του εγκέφαλου, που προκαλεί η προαναφερθείσα νόσος, η οποία άρχισε από τη μύτη ή το στόμα της όταν ήρθε σε επαφή με μολυσμένα περιττώματα περιστεριού ή εκκρίσεις από μολυσμένο περιστέρι.

Η πρώτη περίπτωση του APMV-1 στους ανθρώπους εμφανίστηκε στην Αυστραλία το 1942. Έκτοτε έχουν καταγραφεί 485 σε όλο τον κόσμο, με περισσότερες από τις μισές να παρουσιάζονται στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ενώ πριν από τον θάνατο του κοριτσιού είχαν καταγραφεί άλλοι τέσσερις σε Ολλανδία, ΗΠΑ, Κίνα και Γαλλία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024