Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης αποκαλύπτει ότι η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά ομήρους

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης αποκαλύπτει ότι η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά ομήρους

Επιπλέον ανακοινώθηκε ο θάνατος δύο ομήρων

Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά 137 ομήρους από τις επιθέσεις του Οκτωβρίου, μαζί με άλλους τέσσερις που αγνοούνται πριν από τον πόλεμο αποκάλυψε σήμερα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Έιλον Λεβί.

Στους ομήρους αυτούς συμπεριλαμβάνονται δύο παιδιά ηλικίας τεσσάρων και 10 μηνών, τα οποία, όπως ισχυρίζεται τώρα η Χαμάς, είναι νεκρά. Επιπλέον 117 άνδρες όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των δύο παιδιών, καθώς και 20 γυναίκες.  126 όμηροι είναι Ισραηλινοί και άλλοι 11 είναι ξένοι υπήκοοι (οκτώ Ταϊλανδοί, ένας Νεπαλέζος, ένας Τανζανός και ένας Γάλλο – Μεξικανός).

Η πλειοψηφία είναι Ισραηλινοί και μόλις οι 11 είναι ξένοι υπήκοοι

Δέκα από τους ομήρους είναι 75 ετών και άνω. Σημειώνεται ότι υπάρχουν επτά αγνοούμενοι από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς απελευθέρωσε μέχρι στιγμής 110 ομήρους (86 Ισραηλινούς και 24 ξένους υπηκόους).

Νεκροί τρεις όμηροι

Νωρίτερα επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοι δύο ομήρων της Χαμάς. Πρόκειται για τον Άριεχ Ζαλμάνοβιτς, κάτοικος του κιμπούτς Νιρ Οζ.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Ζαλμάνοβιτς ήταν από τους ιδρυτές του κιμπούτς και είχε απαχθεί από τους μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Πατέρας δύο παιδιών και παππούς πέντε παιδιών, ο Άριεχ ήταν άνθρωπος της γης σε όλη του τη ζωή, ο οποίος εργαζόταν στη γεωργία και τις καλλιέργειες – άνθρωπος του διαβάσματος με τεράστιες γνώσεις στην ιστορία και τη γη. Είθε η μνήμη του να είναι ευλογία», αναφέρουν οι αρχές του κιμπούτς.

Στα μέσα Νοεμβρίου η Χαμάς είχε αναρτήσει βίντεο με τον Ζαλμάνοβιτς, ο οποίος δεχόταν ιατρική περίθαλψη.

Η παλαιστινιακή οργάνωση στη συνέχεια είχε ανακοινώσει ότι ο 84χρονος πέθανε λόγω κρίσεων πανικού που επιβάρυναν την υγεία του, ενώ ο ίδιος έπασχε από καρδιοπάθεια.

Μέχρι σήμερα το Ισραήλ δεν είχε επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Νεκροί κηρύχθηκαν και η 56χρονη Μία Γκορέν, επίσης κάτοικος του κιμπούτς Νιρ Οζ, και ο 55χρονος Ρόνεν Ένγκελ. Η Γκορέν άφησε πίσω της τρία παιδιά, ενώ ο άνδρας της Άβνερ δολοφονήθηκε την 7η Οκτωβρίου.

Η Μία Γκορέν

Ο Ρόνεν Ένγκελ

Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ για την απελευθέρωση όλων των ομήρων

Δεκάδες διαμαρτύρονται στο Τελ Αβίβ κοντά στη στρατιωτική βάση Κίρια για την επιστροφή όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές απαιτούν από την ισραηλινή κυβέρνηση να επαναλάβει τις συνομιλίες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια συνολική συμφωνία με τη Χαμάς και την απελευθέρωση όλων των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Εικόνα από τη διαδήλωση

Μεταξύ των διαδηλωτών είναι ο Λόταν Κούπερ, γιος του Αμιράμ Κούπερ που κρατείται στη Γάζα, και ο Ίζαρ Λίφσιτζ, γιος της 85χρονης Γιοσεβέντ Λίφσιτζ, η οποία απελευθερώθηκε από τη Χαμάς τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς μετά τη λήξη της εκεχειρίας ξεπέρασαν τους 100.

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024