Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δημοπρασία το τελευταίο κάστρο του Μότσαρτ

Σε δημοπρασία το τελευταίο κάστρο του Μότσαρτ

Το Schloss Stuppach έχει περάσει στην ιστορία για έναν από τους κορυφαίους της κλασσικής μουσικής

Το τελευταίο κάστρο του Μότσαρτ βγαίνει σε δημοπρασία!

Βρίσκεται στο Gloggnitz της Αυστρίας και η υποβολή προσφορών ξεκινά στις 14 Δεκεμβρίου.

Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, η απόλυτη ιδιοφυΐα της κλασικής μουσικής, πέρασε την τελευταία περίοδο της ζωής του στο κάστρο Schloss Stuppach. Εκεί συνέθετε το Ρέκβιεμ για τον Κόμη Franz von Walsegg, αλλά το 1791, σε ηλικία μόλις 35 ετών, ο Μότσαρτ αρρώστησε ενώ διηύθυνε την πρεμιέρα της όπερας του, La Clemenza di Tito, και πέθανε χωρίς να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο.

Αυτό το ιστορικό κάστρο, ένα από τα λίγα στην Κάτω Αυστρία που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ιδιώτες, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Το παλάτι είχε προηγουμένως εισαχθεί προς πώληση για 12 εκατομμύρια ευρώ.

Γνωστό ως «Το Τελευταίο Κάστρο του Μότσαρτ», το ακίνητο λειτουργεί επί του παρόντος ως χώρος παρουσιάσεων παγκόσμιας κλάσης. Το θέατρο, η αίθουσα, το πρόγραμμα συναυλιών και το κατάστημα του κάστρου περιλαμβάνονται στην αγορά του ακινήτου.

Η ιστορία του

Η πλούσια ιστορία του κάστρου χρονολογείται τουλάχιστον από το 1130, με μερικούς επανασχεδιασμούς τον 15ο και τον 17ο αιώνα. Το 1945, οι Ναζί διέταξαν να ανατιναχτεί το κάστρο για να μην πέσει στα χέρια των Σοβιετικών, αλλά ο υπεύθυνος αξιωματικός αρνήθηκε και το κάστρο επέζησε.

Η αρχιτεκτονική του αντανακλά τις διαφορετικές περιόδους κατασκευής του, με στοιχεία μεσαιωνικού, αναγεννησιακού και μπαρόκ στυλ.

Η υπέροχη τετραώροφη κατοικία περιβάλλεται από περίτεχνους κήπους και αιωνόβια δέντρα. Στο εσωτερικό, το ιστορικό σπίτι είναι διακοσμημένο με ανεκτίμητες αντίκες.

Τα 50 δωμάτια του κάστρου περιλαμβάνουν πολυάριθμους χώρους διασκέδασης, όπως κινηματογράφο, δύο σαλόνια, επίσημες τραπεζαρίες και βιβλιοθήκη. Το κτήμα περιλαμβάνει επίσης το παρεκκλήσι του Requiem της Αναγέννησης και μια φυλακή.

Εκτός από τον Μότσαρτ, άλλοι διάσημοι επισκέπτες του κάστρου ήταν ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης, ο Φραντς Σούμπερτ, ο Πάπας Πίος ΣΤ’, η Πριγκίπισσα Ιζαμπέλ φον Μπουρβόν της Πάρμα και ο αυτοκράτορας Φραντς Στέφαν φον Λόθρινγκεν

Το Schloss Stuppach βρίσκεται στο μικρό ορεινό χωριό Gloggnitz, στην Αυστρία. Η περιοχή προσφέρει πολλά γοτθικά και μπαρόκ κτίρια και άφθονη ιστορία. Απέχει μόνο μία ώρα με το τρένο ή το αυτοκίνητο από τη Βιέννη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024