Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτερες άμυνες: Η απίθανη Νις, το ιταλικό δίδυμο και τα «μεγαθήρια» (vids)

Οι καλύτερες άμυνες: Η απίθανη Νις, το ιταλικό δίδυμο και τα «μεγαθήρια» (vids)

Η Νις έχει την καλύτερη άμυνα στα top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχοντας δεχθεί 4 γκολ σε 12 ματς στη Ligue 1 – Ποιες ομάδες συμπληρώνουν την πεντάδα.

Δεν έχει βρεθεί πίσω στο σκορ ούτε ένα λεπτό στη φετινή σεζόν και έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη, έχοντας δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ σε 12 παιχνίδια στη Ligue 1.

Φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις της Ligue 1 και κοντράρει στα ίσια την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν, δείχνοντας μάλιστα ικανή να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο απέναντι στην παριζιάνικη ομάδα.

O λόγος για τη Νις: Το δημιούργημα του «φιλόσοφου» από τη Φλωρεντία, Φραντσέσκο Φαριόλι, που «τρελαίνει» κόσμο εντός, αλλά και εκτός Γαλλίας, με την άμυνα που παίζει και την εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα. Η Νις στις 12 πρώτες αναμετρήσεις της φετινής Ligue 1 έχει απολογισμό 26 πόντους, με 7 νίκες και 5 ισοπαλίες, έχοντας βάλει 13 γκολ και έχοντας δεχθεί μόλις 4.

Είναι μόλις μια από τις τρεις ομάδες που παραμένουν αήττητες στα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Οι άλλες δύο είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν (10/1/0) και η Μπάγερν Μονάχου (9-2-0).

Μια συγκομιδή που την έχει φέρει στο -1 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν, στο +2 από την τρίτη Μονακό, αλλά και στο +6 από τις Λιλ και Ρεμς, που ακολουθούν με 20 βαθμούς.

Οι δύο… Ιταλίδες

Στη δεύτερη και στην τρίτη θέση με τις καλύτερες άμυνες στα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκονται δύο ιταλικές ομάδες: Η Ιντερ και η Γιουβέντους.

Η Ιντερ μετά από 12 αναμετρήσεις στη Serie A έχει μαζέψει 31 βαθμούς, με απολογισμό 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, έχοντας βάλει 29 γκολ και έχοντας μόλις δεχθεί 6 τέρματα. Οι Νερατζούρι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τη δεύτερη Γιουβέντους.

Οι Μπιανκονέρι έχουν συλλέξει 29 βαθμούς, με 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, με 19-7 γκολ. Οι δύο ομάδες που ακολουθούν τη Νις στη σχετική λίστα και μάλιστα την Κυριακή (26/11) θα κοντραριστούν μεταξύ τους στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστική της Serie A.

Τα μεγαθήρια

Την πεντάδα συμπληρώνουν τρία μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: Οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν, που έχουν δεχθεί από 9 γκολ.

Στη La Liga, μετά από 13 παιχνίδια, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 32 πόντους, έχοντας 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, με 28-9 γκολ.

Στη Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου έχει 29 βαθμού σε 11 παιχνίδια, με 9 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας βάλει 42 γκολ και έχοντας δεχθεί μόλις 9. Μια άκρως εντυπωσιακή συγκομιδή, η οποία, όμως, τη φέρνει στη δεύτερη θέση πίσω από την Λεβερκούζεν. Οι «Ασπιρίνες» του Τσάμπι Αλόνσο έχουν 31 πόντους, με 10/1/0 και 34/10 γκολ.

Τέλος, η πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν μετά από 12 αναμετρήσεις στη Ligue 1 έχει 27 πόντους, με απολογισμό 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, έχοντας 29/9 γκολ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024