Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Οδηγός ομολογεί σε βίντεο ότι είναι «κομμάτια» από το ποτό - Στη συνέχεια προκάλεσε δυστύχημα

Βρετανία: Οδηγός ομολογεί σε βίντεο ότι είναι «κομμάτια» από το ποτό – Στη συνέχεια προκάλεσε δυστύχημα

Ο 21χρονος οδηγός είχε πάει σε μία παμπ, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και στη συνέχεια έπιασε το τιμόνι μεθυσμένος με αποτέλεσμα να προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα.

Ένας ασυνείδητος οδηγός στο Σόμερσετ της Βρετανίας όχι μόνο οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά είχε το θράσος να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο και να ανεβάσει βίντεο στα social media, ομολογώντας ότι είναι «κομμάτια» από το ποτό.

Ο 21χρονος Άντον Χαλ συνέχισε να οδηγεί μεθυσμένος και χτύπησε με το βαν του, ένα διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα, κοστίζοντας τη ζωή στην 29χρονη, Σάρα Μπέικερ.

«Πήρατε την εγωιστική απόφαση να οδηγήσετε παρά τις προειδοποιήσεις, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ήσασταν πολύ μεθυσμένος για να το κάνετε»

Μάλιστα η νεαρή κοπέλα είχε φτάσει στην περιοχή από το Λονδίνο για να χαλαρώσει για λίγες ημέρες.

Το τροχαίο δυστύχημα έλαβε χώρα στις 18 Αυγούστου 2022 και οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών έφτασαν στο σημείο στο Άντσορ Χιλ γύρω στις 23:05, αφού ένα πολίτης αντιλήφθηκε το περιστατικό και τις ενημέρωσε λίγο μετά το συμβάν.

«Βρωμούσε αλκοόλ»

Η αστυνομία του Σόμερσετ και του Άβον ανέφερε ότι ενημερώθηκε από άτομο που βρισκόταν στη σκηνή και το οποίο δήλωσε πως υποψιάζεται ότι ο Χαλ είχε πιει, ενώ ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι «βρωμούσε αλκοόλ».

Ο Χαλ μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Γέοβιλ, όπου η εξέταση αίματος στην οποία υποβλήθηκε έδειξε πως ήταν μιάμιση έως δύο φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Η αστυνομία πληροφορήθηκε ότι ο Χαλ έπινε σε μια παμπ στο Νότιο Κάνμπερι και είχε καταναλώσει ποτά, μεταξύ των οποίων ρούμι και μπύρες.

Μάλιστα η κατάστασή του ήταν τέτοια που αρνήθηκαν να τον εξυπηρετήσουν στην παμπ από τις 22:30 και μετά.

Ο 21χρονος Χαλ, παραδέχθηκε ότι προκάλεσε θάνατο εξαιτίας επικίνδυνης οδήγησης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών και απαγόρευση οδήγησης εννέα ετών στο δικαστήριο του Βόρειου Σόμερσετ.

«Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν το μέγεθος της αναίτιας τραγωδίας»

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο δικαστής Έντουαρντ Μπέρτζες είπε στον Χαλ: «Η επικίνδυνη οδήγησή σας σκότωσε τη Σάρα Μπέικερ, αφού πήρατε την εγωιστική απόφαση να οδηγήσετε παρά τις προειδοποιήσεις, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ήσασταν πολύ μεθυσμένος για να το κάνετε. Η οδήγησή σας ήταν σημαντικά επηρεασμένη και χρησιμοποιήσατε το τηλέφωνό σας για να καταγράψετε τον εαυτό σας να οδηγεί σε κατάσταση μέθης. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν το μέγεθος της αναίτιας τραγωδίας που συνέβη σε αυτό το περιστατικό».

Ο αξιωματικός υπεύθυνος για την υπόθεση, Ντάι Νίκολας, δήλωσε από την πλευρά του σύμφωνα με το Sky News: «Η καρδιά μου συμπάσχει με την οικογένεια της Σάρα Μπέικερ. Ήταν μόλις 29 ετών και είχε όλη τη ζωή μπροστά της πριν την αρπάξετε με σκληρό τρόπο σε αυτό το τραγικό περιστατικό».

«Η οικογένεια της Σάρα έχει βιώσει απίστευτο πόνο και η σημερινή ποινή δεν θα δώσει τέλος σε αυτό. Ελπίζουμε όμως ότι η συνειδητοποίηση αυτού που της συνέβη θα σταματήσει στο μέλλον κάποιον από το να βρεθεί πίσω από το τιμόνι μετά από κατανάλωση αλκοόλ, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να σκοτώσει», προσέθεσε.

Σε δήλωσή της, η οικογένεια της Μπέικερ δήλωσε: «Ήταν η πιο στοργική, πιστή και γενναιόδωρη κόρη, αδελφή, ανιψιά, ξαδέλφη, φίλη και πιο πρόσφατα θεία που θα μπορούσε κανείς να ελπίζει να έχει στη ζωή του. Ο απροσμέτρητος πόνος που νιώθουμε είναι τόσο περιττός, όταν ο θάνατος της Σάρα ήταν απολύτως αποτρέψιμος. Η εντελώς εγωιστική πράξη ενός ατόμου έβαλε τέλος στη ζωή της και κατέστρεψε τις ζωές όσων βρίσκονταν γύρω της».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024