Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ζήτησε την αποπομπή Νετανιάχου

Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ζήτησε την αποπομπή Νετανιάχου

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είπε πως ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «πρέπει να φύγει τώρα» και ζήτησε να ανατραπεί η κυβέρνηση με ψηφοφορία δυσπιστίας.

Πυρά κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ εξαπέλυσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος ζητά να παραιτηθεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από τη θέση του και να αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο από το εσωτερικό του Likud, χωρίς να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είπε ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να φύγει τώρα» και ζήτησε να ανατραπεί η κυβέρνηση με ψηφοφορία δυσπιστίας.

Ο Λαπίντ ισχυρίζεται ότι ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Νετανιάχου, μετά τη δολοφονική επιδρομή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, και ότι η χώρα «δεν μπορεί να διεξάγει μια εκτεταμένη [στρατιωτική] επιχείρηση με έναν πρωθυπουργό στον οποίο δεν έχει εμπιστοσύνη».

Ζήτησε να ανατραπεί η κυβέρνηση με ψηφοφορία δυσπιστίας

Δεν κατονόμασε κάποιο άλλο μέλος του Likud που πιστεύει ότι μπορεί να αναλάβει την ηγεσία, αλλά ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αρκετοί νομοθέτες στο κόμμα που καταλαβαίνουν ότι είναι καιρός να φύγει ο Νετανιάχου. Λέει ότι το κόμμα του Yesh Atid θα συμμετείχε σε μια ευρεία κυβέρνηση με επικεφαλής το Likud, αν επικεφαλής της ήταν άλλος ηγέτης του κόμματος.

Σε απάντηση, το κόμμα Likud δήλωσε ότι είναι «λυπηρό και ντροπιαστικό» να βλέπει τον Λαπίντ να «παίζει πολιτικά παιχνίδια σε καιρό πολέμου» και να προσπαθεί να εκδιώξει τον πρωθυπουργό «που ηγείται της επιχείρησης».

Sports in

Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο in: «Ξεκινά μια νέα μεγάλη εποχή για τον Ολυμπιακό – Χάρηκα πολύ με την πορεία της ομάδας»

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ μίλησε στο in για τον τελικό του Confernece League κι έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024