Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Σάκα, ο Φάμπρεγκας και η… τηλεπάθεια με τον Τροσάρ (vids)

Ο Σάκα, ο Φάμπρεγκας και η… τηλεπάθεια με τον Τροσάρ (vids)

Ο Μπουκάγιο Σάκα έγινε ο πρώτος παίκτης της Αρσεναλ, μετά τον Σεσκ Φάμπρεγκας (2007-2008), που είχε γκολ και ασίστ σε δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια στο Champions League.

Είναι παίκτης – βαρόμετρο για την Αρσεναλ. Από τα δικά του πόδια περνούν σχεδόν όλες οι επιθέσεις της βρετανικής ομάδας και από τα δικά του… κέφια κρίνονται τις περισσότερες φορές τα παιχνίδια των Κανονιέρηδων.

Οπως η πρόσφατη αναμέτρηση με τη Σεβίλλη (2-0) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ένα ματς στο οποίο έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του και έχοντας γκολ και ασίστ οδήγησε την ομάδα του σε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο. Ο λόγος για τον Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος απέναντι στους Ανδαλουσιάνους έδωσε μια ακόμα παράσταση με τα χρώματα του λονδρέζικου συλλόγου και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες φίλους των Κανονιέρηδων που βρέθηκαν στο «Εμιρέιτς».

MVP της Αρσεναλ, όλα εξαρτώνται από τον 22χρονο

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, έχοντας 9 πόντους στο ενεργητικό της. Τέσσερις περισσότερους από την Αϊντχόφεν και την Λανς, οι οποίες ακολουθούν έχοντας από 5 πόντους. Μια νίκη με την οποία ουσιαστικά η Αρσεναλ «σφράγισε» την πρώτη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Μπουκάγιο Σάκα ήταν κομβικός, με τον 22χρονο να βγάζει την ασίστ στον Τροσάρ (29’) στο πρώτο γκολ και να σκοράρει το δεύτερο στο 64’. Το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της Αρσεναλ στο Champions League, που είχε γκολ και ασίστ ο Βρετανός άσος.

Το είχε κάνει και στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με την Αϊντχόφεν, όταν σκόραρε το πρώτο (8’) και έφτιαξε το δεύτερο για τον Τροσάρ (20’). Ένα ματς το οποίο τελικά η ομάδα του Λονδίνου πήρε με το εμφατικό 4-0 (Γκάμπιρελ Ζέσους και Οντεγκααρντ τα άλλα δύο).

Με τα back to back εντός έδρας γκολ και ασίστ ο Μπουκάγιο Σάκα μάλιστα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ που σκοράρει και μοιράζει σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια μετά τον Σεσκ Φάμπρεγκας και τη σεζόν 2007-2008. Ο Ισπανός το είχε κάνει απέναντι σε Σεβίλλη και Σλάβια Πράγας. Ο Σάκα το έκανε κόντρα στην Αϊντχόφεν και τη Σεβίλλη. Κοινώς παρονομαστής των δύο η ομάδα της Ανδαλουσίας.

Αυτό ήταν το 6ο γκολ και η 7η ασίστ για τον Μπουκάγιο Σάκα στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (16 ματς). Τα 2 γκολ και οι 3 ασίστ είναι στο Champions League. 4 τέρματα και 3 τελικές πάσες έχει στην Premier League και μία ασίστ στο Community Shield.

«Με τα μάτια μιλάμε εμείς…»

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κοιτώντας τα στατιστικά του 22χρονου μεσοεπιθετικού είναι ότι οι 5 από τις 7 ασίστ που έχει δώσει μέχρι τώρα ήταν στον Λεάντρο Τροσάρ.

Ο 28χρονος Βέλγος στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν έχει αγωνιστεί σε 13 αναμετρήσεις σε Αγγλία και Ευρώπη και έχει σκοράρει 5 γκολ. Όλα ήταν «σερβιρισμένα» από τον Σάκα. Οι δύο παίκτες «μιλάνε με τα μάτια», με τον Βρετανό να συνεργάζεται άψογα με τον Βέλγο και τον Αρτέτα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τους δύο μεσοεπιθετικούς του.

Ο Μπουκάγιο Σάκα είναι παίκτης – κλειδί για την Αρσεναλ, με την χρηματιστηριακή αξία του 22χρονου να έχει εκτοξευθεί πλέον στα 120 εκατ. ευρώ. 20 εκατ. περισσότερα από τον δεύτερο στη σχετική λίστα της βρετανικής ομάδας (σ.σ Ντέκλαν Ράις 100 εκατ. ευρώ).

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024