Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Έτοιμος να χτυπήσει» τον Λίβανο, λέει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ

Ισραήλ: «Έτοιμος να χτυπήσει» τον Λίβανο, λέει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ

Ο Χέρζι Χαλεβί δηλώνει πως τα στρατεύματα του Ισραήλ είναι προετοιμασμένα και απλά περιμένουν την εντολή για να πλήξουν τον Λίβανο.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χέρζι Χάλεβι λέει ότι ο στρατός του είναι έτοιμος για μια επίθεση στο νότιο Λίβανο, καθώς κλιμακώνονται οι μάχες με τη Χεζμπολάχ.

«Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε στο βορρά ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Halevi κατά τη διάρκεια επίσκεψης στρατευμάτων στα σύνορα.

Στον απόηχο των επιθέσεων από το Ισραήλ στο Λίβανο και την απάντηση από τον Λίβανο στο Ισραήλ, ο ΑΓΕΕΘΑ του Ισραήλ δήλωσε έτοιμος για σύρραξη

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να συμβεί. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο να αποκαταστήσουμε μια πολύ καλύτερη κατάσταση ασφαλείας στα σύνορα – όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας».

Κλιμάκωση τις τελευταίες εβδομάδες, που όλο και χειροτερεύει

Στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχουν κλιμακωθεί οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ τον τελευταίο μήνα, τροφοδοτώντας τους φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

Ο Λίβανος μάλιστα σκοπεύει να υποβάλει καταγγελία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη δολοφονία αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Ο Λιβανέζος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι η χώρα του συλλέγει πληροφορίες και φωτογραφίες και πιθανόν θα υποβάλει την καταγγελία αύριο, Δευτέρα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με αναφορές από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στον Λίβανο ότι ισραηλινό πλήγμα σκότωσε τρείς παιδιά και μια γυναίκα, όλοι συγγενείς, που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απάντησε ότι ο στρατός θα εκδώσει ανακοίνωση εντός της ημέρας σε σχέση με ένα αεροπορικό πλήγμα στον Λίβανο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024