Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Νέα επίθεση στο Ισραήλ - «Καθήκον μας να σταματήσουμε τη σφαγή στη Γάζα»

Ερντογάν: Νέα επίθεση στο Ισραήλ – «Καθήκον μας να σταματήσουμε τη σφαγή στη Γάζα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για «ιστορική υποχρέωση» της Τουρκίας να εκθέσει «τα εγκλήματα αυτών που διέπραξαν αυτή την ανήθικη, αδίστακτη, κατάπτυστη σφαγή σε όσους τους υποστηρίζουν».

Νέα επίθεση στο Ισραήλ διαμηνύοντας ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους Παλαιστίνιους και σημειώνοντας πως η προστασία τους στη Γάζα από τις ισραηλινές θηριωδίες είναι υποχρέωσή της, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ποτέ δεν αφήσαμε τους αδελφούς μας στη Γάζα απροστάτευτους, αβοήθητους και μόνους και ποτέ δεν θα το κάνουμε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην παραθαλάσσια πόλη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας στις 5 Νοεμβρίου.

«Στα 21 χρόνια της διακυβέρνησής μας, έχουμε αποκτήσει την εμπειρία της αντιμετώπισης όλων αυτών των συγκρούσεων»

«Είναι καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας από την ισραηλινή καταπίεση και να σταματήσουμε τις σφαγές που διαπράττονται στη Γάζα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου», είπε ακόμα ο Ερντογάν σύμφωνα με τη Hurriyet και μίλησε για «ιστορική υποχρέωση» της Τουρκίας να εκθέσει «τα εγκλήματα αυτών που διέπραξαν αυτή την ανήθικη, αδίστακτη, κατάπτυστη σφαγή σε όσους τους υποστηρίζουν».

«Δολοφόνοι που σκοτώνουν παιδιά, μητέρες και αθώους σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη- Είναι ανθρώπινο καθήκον μας να κρατήσουμε τους κλέφτες που κλέβουν την περιουσία των καταπιεσμένων», είπε ακόμα.

«Ηθικό καθήκον της Τουρκίας να προστατεύσει τους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ»

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι είναι επίσης ηθικό καθήκον της Τουρκίας να προστατεύσει τους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ. «Πρέπει να γίνει γνωστό ότι εμείς, στην πραγματικότητα, κάνουμε περισσότερα απ’ όσα φαίνονται σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα και τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν η Τουρκία «βρίσκεται στο κέντρο του δακτυλίου της φωτιάς». «Δόξα τω Θεώ, έχουμε τη δύναμη, τα μέσα, την ικανότητα και την εμπειρία να αποτρέψουμε αυτή τη φωτιά από το να βλάψει τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα όπως είπε και η σταθερότητα επικρατήσουν στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου θα είναι χάρη στις προσπάθειες της Τουρκίας. Ακόμα τόνισε ότι «τα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ θα εξασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις χώρες και θα εξασφαλίσουν τη μόνιμη εγκαθίδρυση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια και τον Καύκασο».

«Στα 21 χρόνια της διακυβέρνησής μας, έχουμε αποκτήσει την εμπειρία της αντιμετώπισης όλων αυτών των συγκρούσεων και της δημιουργίας μηχανισμών που αναλαμβάνουν να τις αντιμετωπίσουν», δήλωσε ακόμα ο Ερντογάν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024