Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακή επίδοση από τον Φαλ

Εντυπωσιακή επίδοση από τον Φαλ

O Μουσταφά Φαλ διανύει τον τρίτο χρόνο παρουσίας του στον Ολυμπιακό και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ. Σε ποια κατηγορία «βλέπει» την πλάτη μόνο του Σπανούλη.

Ο Μουσταφά Φαλ τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί τον «δεινόσαυρο« του Ολυμπιακού, έχοντας προσφέρει με το μέγεθος του τη σκληράδα και τη δύναμη που είχαν ανάγκη οι Πειραιώτες, κάτω από τη ρακέτα.

Στη Euroleague έχει αγωνιστεί σε 81 παιχνίδια μέχρι στιγμής με τον Ολυμπιακό (37 τη σεζόν 2021/22, 40 τη σεζόν 2022/23 και 4 τη φετινή σεζόν).

Σε αυτούς τους αγώνες έχει καταφέρει να προσφέρει στον Ολυμπιακό, 7.5 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά ματς, αλλά το στατιστικό που τον φέρνει στη δεύτερη θέση μίας πολύ ιδιαίτερης λίστας, πίσω μόνο από τον «Θρύλο» του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, είναι οι βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης (PIR).

Συγκεκριμένα ο Γάλλος σέντερ κατάφερε να συγκεντρώσει 1.000+ βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 81 παιχνίδια, με τον «Kill Bill» να είναι ο μοναδικός που είχε φτάσει σε τετραψήφιο νούμερο βαθμών σε λιγότερα παιχνίδια (65), στην ιστορία της ομάδας στη Euroleague.

O Φαλ για να φτάσει αυτό το νούμερο, μαζεύει με τις εμφανίσεις του κατά μέσο όρο 12.4 βαθμούς ανά παιχνίδι, την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος του Σπανούλη ήταν 15.4 σε κάθε αγώνα.

Σε 81 παιχνίδια 1.000 βαθμούς είχε συγκεντρώσει και ο Γιάννης Μπουρούσης με τη φανέλα του Ολυμπιακού (ο Φαλ μάζεψε 1.005 σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών, γι’ αυτό και βρίσκεται πάνω από τον Έλληνα ψηλό).

Ο Ματ Λοτζέσκι είχε φτάσει αυτό το νούμερο σε 85 παιχνίδια, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, από την πρώτη του παρουσία στον Ολυμπιακό είχε χρειαστεί 99 ματς για να συγκεντρώσει 1.000 βαθμούς στο PIR, συμπληρώνοντας την κορυφαία πεντάδα της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024