Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Το σκίτσο όλο νόημα του Charlie Hebdo - Ο γιατρός με τα αιματοβαμμένα χέρια

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Το σκίτσο όλο νόημα του Charlie Hebdo – Ο γιατρός με τα αιματοβαμμένα χέρια

Το Charlie Hebdo έχει κατά καιρούς δεχθεί κριτική και αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την επίθεση στα γραφεία του που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα εξαιτίας των αιχμηρών του σκίτσων.

Θέση για τον πόλεμο ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και τη Χαμάς παίρνει με ένα αιχμηρό σκίτσο το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo είχε βρεθεί στο στόχαστρο για ένα σκίτσο του στις 7 Ιανουαρίου του 2015

Το περιοδικό που κατά καιρούς έχει δεχθεί κριτική και αντιδράσεις από ισλαμιστικές οργανώσεις, αλλά και χώρες για τα αιχμηρά του σκίτσα, ενώ το 2015 είχε υποφέρει από επίθεση τρομοκρατών που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους εξαιτίας ενός σκίτσου που σατίριζε τον Μωάμεθ.

Στο σκίτσο με τίτλο «Το Ισραήλ έκοψε το νερό στη Γάζα», διακρίνεται ένας άνδρας με γένι ο οποίος φοράει μια κορδέλα στα χρώματα της Χαμάς καθώς και μία περιβολή που παραπέμπει σε γιατρό.

Ο γιατρός έχει αιματοβαμμένα χέρια και προσπαθεί να τα ξεπλυθεί σε μία βρύση, από την οποία πέφτει μόνο μια σταγόνα.

«Έως πού θα φτάσει επιτέλους η βαρβαρότητα του Ισραήλ;» αναρωτιέται ο γιατρός με το υπονοούμενο του γαλλικού περιοδικού να είναι σαφές και να πηγαίνει και προς τις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Τόσο στα μέλη της Χαμάς για τις επιθέσεις όσο και προς το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κρίση στην οποία υποβάλλει τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, στον οποίο έχει σταματήσει την πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαβίωση των ανθρώπων και τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Δείτε το σκίτσο

Το μακελειό στο Charlie Hebdo

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo είχε βρεθεί στο στόχαστρο για ένα σκίτσο του στις 7 Ιανουαρίου του 2015. Δύο Ισλαμιστές ένοπλοι τότε επιτέθηκαν στα γραφεία του περιοδικού, σκορπώντας τον θάνατο.

Στην τρομακτική επίθεση δολοφονήθηκαν 12 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού. Είχαν επίσης τραυματιστεί πολλοί άλλοι, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

Στα θύματα ήταν οι σκιτσογράφοι Charb, Cabu, Honore, Tignoous και Wolinski, ο οικονομολόγος Bernard Maris, οι συντάκτες Elsa Cayat και Mustapha Ourrad, ο Michel Renaud και ο Frederic Boisseau, οι αστυνομικοί Brinsolaro και Merabet.

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024