Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιθέσεις του Ισραήλ σε νοσοκομεία καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα - «Νεκροί νοσοκόμα κι οδηγός»

Επιθέσεις του Ισραήλ σε νοσοκομεία καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα – «Νεκροί νοσοκόμα κι οδηγός»

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα οι δυνάμεις του Ισραήλ χτύπησαν το ινδονησιακό νοσοκομείο και ένα ασθενοφόρο μπροστά από το νοσοκομείο Νάσερ.

Στην καταγγελία πως οι δυνάμεις του Ισραήλ χτύπησαν το ινδονησιακό νοσοκομείο και ένα ασθενοφόρο μπροστά από το νοσοκομείο Νάσερ στη νότια Γάζα προχώρησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση με ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter) από την επίθεση σκοτώθηκαν μια νοσοκόμα κι ένας οδηγός ασθενοφόρου, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες.

«Ζητάμε από όλα τα μέρη να σεβαστούν τις υποδομές υγείας»

«Μετά την κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, οι δυνάμεις του Ισραήλ  χτύπησαν το ινδονησιακό νοσοκομείο και ένα ασθενοφόρο μπροστά από το νοσοκομείο Νάσερ στη νότια Γάζα. Από τα χτυπήματα σκοτώθηκαν μια νοσοκόμα, ένας οδηγός ασθενοφόρου, τραυμάτισαν αρκετούς και κατέστρεψαν έναν σταθμό οξυγόνου», αναφέρει χαρακτηριστά η ανάρτηση.

«Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης δεν μπορούν να γίνονται στόχοι»

Νωρίτερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μετά τον νέο γύρο εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας είχαν τονίσει την ανάγκη να μην γίνονται στόχοι επιθέσεων οι ιατρικές εγκαταστάσεις και ζητούσε από όλα τα μέρη που συμμετείχαν στις εχθροπραξίες να το σεβαστούν.

«Η έκταση αυτού του νέου γύρου εχθροπραξιών δεν πρέπει να υποτιμάται με τις Αρχές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών να αναφέρουν τεράστιο αριθμό νεκρών σε όλο το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. Έχουμε υποστηρίξει νοσοκομεία και στις περιοχές από το 2021 και το 2011 αντίστοιχα», ανέφεραν σε προγενέστερη ανάρτησή τους στο X.

«Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης δεν μπορούν να γίνονται στόχοι. Ζητάμε από όλα τα μέρη να σεβαστούν τις υποδομές υγείας, οι οποίες πρέπει να παραμείνουν καταφύγιο για τους ανθρώπους που αναζητούν θεραπεία», είχε προσθέσει η ανθρωπιστική οργάνωση.

Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στην οποία το Τελ Αβίβ απάντησε με σφυροκόπημα της Γάζας.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 100 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, από την επίθεση της Χαμάς και ακόμη 750 τραυματίστηκαν σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την «Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ως απάντηση στις επιθέσεις από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι μιλούν για τουλάχιστον 200 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024