Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Βρέθηκε το πρώτο υβρίδιο σκύλου - αλεπούς παγκοσμίως

Βραζιλία: Βρέθηκε το πρώτο υβρίδιο σκύλου – αλεπούς παγκοσμίως

Οι γιατροί που τον φρόντισαν ανέφεραν πως η συμπεριφορά του είχε στοιχεία τόσο από μία αλεπού, όσο και από έναν σκύλο

Το πρώτο επιβεβαιωμένο υβρίδιο σκύλου-αλεπούς στον κόσμο βρέθηκε στη Βραζιλία, έπειτα από ατύχημα, καθώς το ζώο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο κτηνιατρείο, με τους γιατρούς να αδυνατούν να καταλάβουν το είδος του.

Τα ασυνήθιστα φυσικά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που παραπέμπουν σε σκύλο και άλλων που παραπέμπουν σε αλεπού, κέντρισαν το ενδιαφέρον επιστημόνων από τοπικά πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην ανάλυση των γονιδίων του.

Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση αναπαραγωγής αλεπούς και σκύλου

Στο ζώο δόθηκαν τα ονόματα «graxorra» και «dogxim»

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη αποκάλυψε ότι η μητέρα του ζώου είναι αλεπού της πάμπας και ο πατέρας της ένας οικόσιτος σκύλος άγνωστης ράτσας. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση αναπαραγωγής αλεπούς και σκύλου, πιστεύουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με την Telegraph, το ζώο έχει την ίδια σωματοδομή  με ένα μεσαίου μεγέθους σκύλο, μεγάλα, μυτερά αυτιά, μακρύ ρύγχος με κατάμαυρη μύτη, διογκωμένα καστανά μάτια και ένα πυκνό, μαυροκαφέ τρίχωμα με κηλίδες λευκού και γκρι.

Οι γιατροί που τον φρόντισαν του έδωσαν τα ονόματα «graxorra» και «dogxim». Οι ίδιοι ανέφεραν πως η συμπεριφορά του έμοιαζε τόσο με αυτή ενός σκύλου, όσο και μίας αλεπού.

Στην προσπάθειά του να το ταΐσουν, εκείνο αρνήθηκε και έφαγε ζωντανά τρωκτικά. Γάβγιζε σαν σκύλος αλλά είχε ένα χοντρό, σκούρο τρίχωμα παρόμοιο με την αλεπού. Επίσης ήταν επιφυλακτικό με τους ανθρώπους, κάτι που στην πορεία άλλαξε.

Πιθανή η αναπαραγωγή του

Το ζώο στειρώθηκε ως μέρος της θεραπείας του, έτσι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν θα μπορούσε να αναπαραχθεί, αλλά πιστεύουν ότι θα ήταν δυνατό.

Ο Δρ Rafael Kretschmer, ένας κυτταρογενετιστής που διεξήγαγε τη γενετική ανάλυση του ζώου είπε: «Δεν είναι νέο είδος. είναι ένα υβρίδιο ανάμεσα σε δύο διαφορετικά είδη: την αλεπού της πάμπας και τον οικόσιτο σκύλο. Θεωρούμε ότι είναι το μοναδικό γιατί ήταν η πρώτη περίπτωση υβριδισμού μεταξύ αλεπούς και σκύλου στη Νότια Αμερική».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024