Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Φλόριντα το Σάββατο ο Μπάιντεν μετά το πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια

Στη Φλόριντα το Σάββατο ο Μπάιντεν μετά το πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια

Ο Ιντάλια, που προκάλεσε στη Φλόριντα άνοδο-ρεκόρ της στάθμης των υδάτων και πολύ μεγάλες πλημμύρες, συνέχισε την καταστροφική του πορεία στη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι θα πάει στη Φλόριντα το Σάββατο το πρωί, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια, που έκτοτε έγινε τροπική καταιγίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Φλόριντα είναι κυβερνήτης ένας από τους πιο σκληρούς πολιτικούς του αντιπάλους, ο Ρεπουμπλικάνος Ρον Ντε Σάντις.

Ο Ιντάλια, που προκάλεσε στη Φλόριντα άνοδο-ρεκόρ της στάθμης των υδάτων και πολύ μεγάλες πλημμύρες, συνέχισε την καταστροφική του πορεία στη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ.

«Θα πάω στη Φλόριντα το Σάββατο το πρωί», είπε ο Μπάιντεν με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην έδρα της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, στην Ουάσιγκτον.

Η Φλόριντα μετρά τις ζημιές της

Η Φλόριντα άρχισε την Πέμπτη να αποτιμά τις ζημιές που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ιντάλια εξαιτίας του οποίου σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Αφού πέρασε από την Φλόριντα, ο Ιντάλια υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα προτού πλήξει τη γειτονική πολιτεία Τζόρτζια, συνοδευόμενος από καταρρακτώδεις βροχές, με το ύψος της βροχής να φτάνει έως και τα 25 εκατοστά. Η άνοδος των υδάτων απειλεί τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών, ενώ έχουν σημειωθεί και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Το πρωί της Πέμπτης, περισσότερα από 310.000 νοικοκυριά στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα εξακολουθούσαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον ειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, προειδοποίησε ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει», με δεδομένο το εύρος των περιοχών που έπληξε η καταιγίδα.

Η τροχαία της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά δυστυχήματα την Τετάρτη, που οφείλονταν στις ισχυρές βροχοπτώσεις, προτού όμως ο Ιντάλια φτάσει στην πολιτεία.

Οι υπηρεσίες διάσωσης θα χρειαστούν χρόνο για να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών στις απομονωμένες περιοχές, η πρόσβαση στις οποίες είναι δύσκολη λόγω της πτώσης δέντρων ή την άνοδο των υδάτων, προειδοποίησαν οι αρχές.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διασώσεις

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο Ιντάλια αναμένεται να ολοκληρώσει την πορεία του στον Ατλαντικό Ωκεανό στη διάρκεια της σημερινής ημέρας (31/8).

Μέλη της Εθνοφρουράς διέσωσαν εγκλωβισμένους στα οχήματά τους οδηγούς στις κομητείες Τέιλορ και Ερνάντο, στη Φλόριντα, ενώ άλλες ομάδες διέσχιζαν τους πλημμυρισμένους δρόμους στο Σεντ Πίτερσμπεργκ με βάρκες, σώζοντας δεκάδες ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Αντίστοιχες διασώσεις με βάρκες πραγματοποιήθηκαν και στη Τζόρτζια.

Ωστόσο, ο Ιντάλια ήταν λιγότερο καταστροφικός και φονικός από τον τυφώνα Ίαν, μια καταιγίδα κατηγορίας 5 που έπληξε την Φλόριντα τον Σεπτέμβριο του 2022 προκαλώντας τον θάνατο 150 ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024