Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έντονη φημολογία για τον νέο Ρώσο υπουργό Άμυνας

Έντονη φημολογία για τον νέο Ρώσο υπουργό Άμυνας

Ο Αλεξέι Ντιούμιν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ρώσου προέδρου

Οργιάζουν οι φήμες για τον επόμενο υπουργό Άμυνας της Ρωσίας μετά τις πληροφορίες περί απομάκρυνσης του Σεργκέι Σοϊγκού (στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον Πριγκόζιν). Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα ρωσικά τοπικά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα, η πληροφορία πως ο Πούτιν έχει καταλήξει σε εκείνον που θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Άμυνας.

Ο λόγος για τον Αλεξέι Ντιούμιν, νυν Κυβερνήτη της Περιφέρειας της Τούλα (από το 2016) και πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και πρώην επικεφαλή της ομάδας ασφαλείας του Βλαντίμιρ  Πούτιν. Λέγεται μάλιστα ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος που ανεπίσημα βοήθησε να επιτευχθεί συμφωνία με τον Πριγκόζιν, μετά την ανταρσία της Wagner – τη σοβαρότερη απειλή για τον Βλαντίμιρ Πούτιν τα 23 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Λίγα λόγια για τον Αλεξέι Ντιούμιν

Ο Ντιούμιν είναι Ρώσος πολιτικός, που υπηρετεί ως κυβερνήτης της περιφέρειας της Τούλα από το 2016. Προηγουμένως υπηρέτησε ως επικεφαλής φρουρός ασφαλείας και βοηθός του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προτού προαχθεί στην ηγεσία των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού, όπου επέβλεψε την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Ακόμη, τον επόμενο χρόνο, έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατέχει τον βαθμό του υποστράτηγου και είναι κάτοχος του τίτλου του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η καριέρα

Το 1995, υπηρέτησε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και στη συνέχεια στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας. Το 2007, ο Ντιουμίν έγινε επικεφαλής της ασφάλειας του πρωθυπουργού Βίκτορ Ζούμπκοφ. Το 2012, ο Dyumin έγινε αναπληρωτής επικεφαλής της Προεδρικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Το 2014 ο Dyumin έγινε αναπληρωτής επικεφαλής της GRU, των ρωσικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Kommersant», ο Dyumin ενορχήστρωσε την εκκένωση του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις 23 Φεβρουαρίου 2014. Ο Ντιουμίν προσωπικά αρνήθηκε να το σχολιάσει και χαρακτήρισε όλες τις εικασίες ως «μύθους».

Από το 2015, ο Ντιουμίν υπηρετεί ως αρχηγός του επιτελείου των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων και πρώτος αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων. Στις 24 Δεκεμβρίου 2015, με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντιουμίν διορίστηκε αναπληρωτής του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πούτιν σώζοντας τον πρόεδρο από «βέβαιο θάνατο» τρομάζοντας μια αρκούδα που προσπάθησε να εισβάλει σε μια απομακρυσμένη προεδρική ορεινή κατοικία.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024