Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
iOS 17: Το… αθυρόστομο update της Apple και η λίστα των iPhone που μένουν εκτός

iOS 17: Το… αθυρόστομο update της Apple και η λίστα των iPhone που μένουν εκτός

Μεταξύ άλλων, χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα σου επιτρέπει να… βρίζεις ευκολότερα

Το iOS 17 είναι η νεότερη έκδοση του iOS, του λειτουργικού συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να τρέχει στο iPhone. Το iOS 17, που παρουσιάστηκε προκαταρκτικά τον Ιούνιο, βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση beta και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μαζί με τα νέα iPhone.

Το iOS 17 είναι μια σημαντική έκδοση που αναβαθμίζει την εμπειρία επικοινωνίας σε τηλέφωνο, FaceTime και μηνύματα. Μπορεί να κάνει την κοινή χρήση ακόμα πιο εύκολη με το AirDrop και  βελτιώνει την ταχύτητα και την ακρίβεια της πληκτρολόγησης. Το iOS 17 εισάγει επίσης νέες εμπειρίες με το Journal, μια εφαρμογή που διευκολύνει τους ανθρώπους να ασκούν ευγνωμοσύνη, και το StandBy, έναν νέο τρόπο προβολής πληροφοριών όταν το iPhone είναι απενεργοποιημένο και φορτίζεται.

Η Apple επικεντρώθηκε στην επικοινωνία και ανανέωσε την εφαρμογή Phone. Μπορείτε πλέον να δημιουργείτε προσαρμοσμένες αφίσες επαφών που βλέπουν οι άνθρωποι όταν τους καλείτε. Μπορείτε να επιλέξετε μια φωτογραφία ή ένα Memoji, να επιλέξετε μια γραμματοσειρά, ένα χρώμα γραμματοσειράς και πολλά άλλα. Τα Contact Posters είναι διαθέσιμα για την εφαρμογή Phone app αλλά και για εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Όταν κάποιος αφήνει φωνητικό μήνυμα, η λειτουργία Live Voicemail εμφανίζει μια μεταγραφή του μηνύματος σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη κλειδώματος καθώς το άτομο μιλάει. Με βάση τα όσα λέγονται, μπορείτε να επιλέξετε να σηκώσετε το τηλέφωνο. Οι κλήσεις που χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητες από τους παρόχους θα απορρίπτονται αμέσως και δεν θα εμφανίζονται ως Live Voicemail.

Το NameDrop, μια νέα πτυχή του AirDrop, σας επιτρέπει να φέρετε το iPhone σας κοντά σε ένα άλλο iPhone για να ανταλλάξετε πληροφορίες επικοινωνίας. Αυτό λειτουργεί και με το Apple Watch. Φέρνοντας δύο iPhone κοντά μπορείτε να ξεκινήσετε το SharePlay, ώστε να μπορείτε να ακούσετε μουσική, να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να παίξετε ένα παιχνίδι με ένα άλλο άτομο που έχει iPhone, και λειτουργεί επίσης για τη μεταφορά περιεχομένου. Αργότερα φέτος, το AirDrop θα επιτρέψει την έναρξη μεταφοράς μεγάλων αρχείων από δύο τηλέφωνα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, με τη μεταφορά να ολοκληρώνεται μέσω του iCloud.

Το FaceTime υποστηρίζει μηνύματα ήχου και βίντεο, οπότε αν δεν σηκώσετε μια κλήση, το άτομο στην άλλη άκρη μπορεί να σας αφήσει μια εγγραφή βίντεο ή ένα ηχητικό μήνυμα. Το FaceTime υποστηρίζει επίσης μια σειρά από αντιδράσεις όπως καρδιές, μπαλόνια, πυροτεχνήματα, ακτίνες λέιζερ και βροχή. Τα εφέ ενεργοποιούνται μέσω χειρονομιών και θα λειτουργούν και σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Η αναζήτηση στα Μηνύματα υποστηρίζει φίλτρα αναζήτησης για να βρίσκετε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια ευρεία αναζήτηση και να περιορίσετε τα αποτελέσματα εισάγοντας πρόσθετους όρους αναζήτησης.

Η Apple βελτίωσε την αυτόματη διόρθωση σε όλο το iOS, προσθέτοντας ένα νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης που μπορεί να προβλέψει καλύτερα τι θέλετε να πείτε. Μπορεί να προσφέρει αυτόματη συμπλήρωση ολόκληρων προτάσεων  κατά την πληκτρολόγηση, ώστε η ολοκλήρωση μιας λέξης ή μιας πρότασης να είναι τόσο απλή όσο το πάτημα του πλήκτρου διαστήματος. Η διόρθωση των λαθών είναι ευκολότερη επειδή μπορεί να γίνει με ένα πάτημα. Υπάρχει επίσης ένα νέο μοντέλο αναγνώρισης ομιλίας για την υπαγόρευση που την κάνει πιο ακριβή, ενώ θα επιτρέπει να γράφετε ευκολότερα βρισιές καθώς θα μαθαίνει τον τρόπο με τον οποίο γράφετε.

Ωστόσο το νέο iOS 17 δεν θα είναι συμβατό με όλα τα μοντέλο iPhone. Η νέα αναβάθμιση του iOS, πέραν των πρόσφατων μοντέλων της σειράς iPhone 14και iPhone 14 pro όπως συμβαίνει κάθε φορά, θα αφήσει πίσω της κάποιες γενιές iPhone και δε θα τις υποστηρίξει. Για το iOS 17 απαιτείται ένας A12 Bionic επεξεργαστής ή νεότερος κάτι που σημαίνει ότι δε θα υποστηρίζονται τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X.

Αν και εσείς θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι και δεν έχετε συμβατό με το νέο iOS 17 iPhone στο SHOPFLIX.gr θα τα βρείτε όλα και σε συμφέρουσες τιμές. Επιλέξτε όποιο εσείς θέλετε και πληρώστε σε έως 60 άτοκες δόσεις και η πλατφόρμα θα φροντίσει να φτάσει έγκαιρα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Για ακόμα πιο άνετη και απολαυστική εμπειρία shopping κατεβάστε τώρα το νέο app του SHOPFLIX.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024