Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ουκρανοί τρολάρουν τους Ρώσους για το Moskva - «Σας περιμένουμε για καταδύσεις στο νέο υποθαλάσσιο μουσείο»

Οι Ουκρανοί τρολάρουν τους Ρώσους για το Moskva – «Σας περιμένουμε για καταδύσεις στο νέο υποθαλάσσιο μουσείο»

Ένας 44χρονος Ρώσος πατέρας που έχασε τον γιο του ορκίστηκε δικαίωση για όσους χάθηκαν στο «Moskva» πριν από έναν χρόνο.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 14 Απριλίου από τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού «Moskva» και οι Ουκρανοί χλευάζουν το Κρεμλίνο με ένα βίντεο που δείχνει τη βύθιση της ναυαρχίδας της Μαύρης Θάλασσας.

Το «Moskva» βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 2022 αφότου το χτύπησαν δύο πύραυλοι Neptune και πλέον βρίσκεται σε 45 μέτρα από την επιφάνεια της Μαύρης Θάλασσας.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να τρολάρουν τους Ρώσους συναδέλφους τους, όπως έκανε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ολέξι Ρεζνίκοφ, με μία ανάρτησή του στο Twitter.

«Πριν ένα χρόνο το ρωσικό καταδρομικό «Moskva», με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, ολοκλήρωσε την τελευταία και πιο επιτυχημένη αποστολή του. Μετατράπηκε από το πιο μεγάλο κονσερβοκούτι της Μαύρης Θάλασσας, στον καλύτερο πόλο έλξης για καταδύσεις. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε οι Ρώσοι έχουν τρεις επιλογές: να τραπούν σε φυγή, να παραδώσουν τα όπλα ή να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα», έγραψε ο Ολέξι Ρεζνίκοφ στο Twitter.

Μάλιστα στο βίντεο αποτυπώνεται ο διάλογος του Ολέξι Ρεζνίκοφ με Ουκρανούς αξιωματούχους

«Κ. Ρεζνίκοφ ελέγχετε τα σημεία κατάδυσης που υπάρχουν εδώ για το μέλλον;», ρώτησε ένας αξιωματούχος

«Σωστά στο μέλλον θα δημιουργήσουμε ένα τουρ εδώ για εκείνους που θα θέλουν να κάνουν κατάδυση στο βυθισμένο καταδρομικό Moskva, ώστε να καταλάβουν πώς μοιάζει, θα κάνουμε μία διπλή έκθεση», απάντησε με διάθεση τρολαρίσματος ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

«Εάν είστε λάτρεις των καταδύσεων σας προσκαλώ να επισκεφθείτε το νέο σημείο καταδύσεων στη Μαύρη Θάλασσα»

Σύμφωνα με τη Daily Mail μάλιστα ο Ολέξι Ρεζνίκοφ χρησιμοποίησε την επέτειο για να χλευάσει το Κρεμλίνο, προσκαλώντας τους Ρώσους να επισκεφθούν το ναυάγιο του πολεμικού πλοίου του Πούτιν.

«Εάν είστε λάτρεις των καταδύσεων ακούστε με, μετά τη νίκη στον πόλεμο σας προσκαλώ να επισκεφθείτε το νέο σημείο καταδύσεων στη Μαύρη Θάλασσα. Το υποθαλάσσιο μουσείο του καταδρομικού «Moskva»», είπε χαρακτηριστικά.

«Η βύθιση του πολεμικού πλοίου άλλαξε την πορεία της ιστορίας, διότι ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση. Ήταν η τελευταία ημέρα της κυριαρχίας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα», είπε ακόμα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έκανε το αδύνατο να μοιάζει δυνατό.

Ο Ρεζνίκοφ ανέφερε ότι η βύθιση του «Moskva» οδήγησε «στη φυγή των ρωσικών δυνάμεων από το νησί του Φιδιού και μας επέτρεψε να ανοίξουμε έναν διάδρομο για τα σιτηρά. Ο κόσμος πήρε τα προϊόντα μας και η Ουκρανία πόρους για την άμυνα».

«Εάν δεν είχαμε καταστρέψει το «Moskva», δεν θα είχαμε πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.

Ακόμα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας υποσχέθηκε στους Ρώσους περισσότερα βυθισμένα ρωσικά πλοία.

«Μπορούμε να προφέρουμε στους Ρώσους ακόμα μία έκπληξη στη θάλασσα, άλλος πύραυλος να χτυπήσει τα πλοία τους».

«Απλώς περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή», κατέληξε.

Η Μόσχα έχει προσπαθήσει να συγκαλύψει τη βύθιση της ναυαρχίδας που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ταπεινώσεις της στον πόλεμο και ακόμη δεν έχει αποκαλύψει πόσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

«Ο Πούτιν δεν είναι πλέον ο πρόεδρος μου»

Ένας θλιμμένος Ρώσος πατέρας, ο οποίος χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «προδότη» μετά τη βύθιση του «Moskva», ορκίστηκε να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τη συγκάλυψη της «ταπείνωσης» από το Κρεμλίνο.

Οι συγγενείς των θυμάτων τίμησαν την επέτειο και ο 44χρονος ο Ντμίτρι Σκρέμπετς, του οποίου ο 20χρονος γιος του Γιέγκορ σκοτώθηκε, ορκίστηκε δικαίωση για όσους χάθηκαν.

Ο πατέρας κατηγόρησε τον Πούτιν για σκληρή «αδιαφορία» όσον αφορά στους νεκρούς του καταδρομικού και απαίτησε απαντήσεις για την τύχη των θυμάτων. Το χτύπημα στο «Moskva δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί, αλλά το επέτρεψαν», είπε ο απελπισμένος πατέρας.

«Όλα συνέβησαν στις 14:20 ώρα Μόσχας στη νοτιοανατολική Μαύρη Θάλασσα και πέθαναν δεκάδες ναύτες και μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του γιου μου», είπε ακόμα ο Σκρέμπετς.

Μάλιστα ανέβασε μια φωτογραφία από το μνημείο του γιου του. Το πλοίο χτυπήθηκε στις 13 Απριλίου 2022, την ημέρα που πέθανε ο Γεγκόρ, αλλά το πλοίο βυθίστηκε στις 14 Απριλίου.

Αυτοί οι στρατεύσιμοι «δεν έπρεπε να λάβουν μέρος στην [ειδική στρατιωτική επιχείρηση] – αυτό είχε υποσχεθεί δημοσίως σε ολόκληρη τη χώρα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε ο πατέρας.

«Ωστόσο συμμετείχαν από την πρώτη ημέρα, από την πρώτη στρατιωτική επιχείρηση του καταδρομικού «Moskva» στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Αιώνια μνήμη σε εσάς… και ειρήνη στις φωτεινές ψυχές σας. Τα λέμε σύντομα, γιε μου», είπε ο πατέρας.

Το καταδρομικό δεν θα έπρεπε να είναι κοντά σε ζώνη πολέμου με τόσους στρατεύσιμους», είπε ακόμα ο Σκρέμπετς. Πλέον αντιμετωπίζει ποινική έρευνα επειδή διαμαρτυρήθηκε για την πιθανή ανικανότητα των διοικητών.

«Ο Πούτιν δεν είναι πλέον ο πρόεδρός μου. Δεν πιστεύω αυτόν τον άνθρωπο, με πρόδωσε. Τον θεωρώ ως έναν υποκριτή και προδότη της πατρίδας μου», κατέληξε ο πατέρας.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024