Ενημέρωση των μαθητών και βιωματική άσκηση προστασίας τους σε περίπτωση σεισμού ή άλλης φυσικής καταστροφής, υλοποίησαν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, στη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να λάβουν σημαντικές πληροφορίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων, όπως είναι ο σεισμός και η πυρκαγιά, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα από το Δήμο και την Πυροσβεστική αλλά και από ευρωπαϊκό έργο τεχνολογικά εργαλεία και υποδομές, από τον κ. Μυριοκεφαλιτάκη Β., υπεύθυνο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Έργου στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης, τον κ. Ποθητό Β. , αν. Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ. Ρ. και τον κ. Αναγνώστου Τ. , Αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, συμμετείχαν σε δια ζώσης άσκηση μέσα στη σχολική αίθουσα, προκειμένου να αποκτήσουν μια στοιχειώδη εμπειρία της αμεσότητας και του συντονισμού που απαιτεί η διαχείριση τέτοιων ακραίων συνθηκών.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί ότι η παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας που εκπονεί ο Δήμος Ρεθύμνου και στο που έχει ως στόχο το συντονισμό και τη συνεργασία των εθνικών φορέων Πολιτικής Προστασίας της περιοχής Αδριατικής Ιονίου.