Ολονύχτιος βομβαρδισμός προκάλεσε νέα προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια αφού διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ολονύχτιος βομβαρδισμός κατέστρεψε την γραμμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που ελέγχεται από τη Ρωσία, αναγκάζοντας τον αναφερόμενο σταθμό να χρησιμοποιήσει τις γεννήτριες πετρελαίου έκτακτης ανάγκης που διαθέτει, όπως ανακοινώθηκε από την Κρατική Εταιρία Πυρηνικής Ενέργειας της Ουκρανίας, αλλά και τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ.

Γιατί απαιτείται συνεχής παροχή ρεύματος

Παρά το γεγονός ότι οι έξι πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Ζαπορίζια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, το πυρηνικό καύσιμο που βρίσκεται στο εσωτερικό τους απαιτεί ψύξη, προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος τήξης των πυρηνικών αντιδραστήρων. Έτσι, απαιτείται η συνεχής παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό στην περιοχή του μεγαλύτερου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας πιέζει για δημιουργία ζώνης ασφαλείας, προκειμένου ο πυρηνικός σταθμός να μην απειλείται από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr