Ο Ολυμπιακός απέδειξε για ακόμη μια σεζόν πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά του από τους αντιπάλους του στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατακτώντας με σχετική άνεση για 3η συνεχόμενη φορά τον τίτλο.
Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυριάρχησε απόλυτα για ακόμη μια φορά και πήρε το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ενώ σε μια ιδιαίτερη ανάλυση από τα περισσότερα πρωταθλήματα του κόσμου, οι ερυθρόλευκοι είναι στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αποτελέσματα το 2022.
Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός σε έρευνα που έγινε και περιλαμβάνει 1554 ομάδες από 64 πρωταθλήματα είναι στη δεύτερη θέση, έχοντας κατά μέσο όρο 2,4008 βαθμούς ανά ματς. Η μόνη ομάδα που περνάει τον Ολυμπιακό είναι η Σαχτάρ, η οποία πήρε την ανεπίσημη αυτή πρωτιά με ελάχιστη διαφορά, αφού ο δικός της μέσος όρος είναι 2.4018 βαθμοί ανά παιχνίδι.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Ολυμπιακός λογικά θα ήταν με διαφορά πρώτος, αφού αυτός έπαιξε 36 αγωνιστικές, ενώ η Σαχτάρ στην Ουκρανία μόνο 18, λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.
Η λογική λέει ότι αν συνεχίζονταν το πρωτάθλημα στην Ουκρανία και για τις υπόλοιπες 12 αγωνιστικές του, η Σαχτάρ θα είχε κι άλλες απώλειες. Παράλληλα, ο πρωταθλητής Ελλάδος έχει ανά αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε νίκη σε ποσοστό 0,7481… ισοπαλία σε ποσοστό 0,1565… και ήττα σε ποσοστό 0,0954! Έβαζε κατά μέσο όρο 2,1718 γκολ ανά παιχνίδι και δέχονταν κατά μέσο όρο 0,6145 γκολ ανά παιχνίδι.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Ο Λανουά είναι εκτεθειμένος. Η ουσία είναι ότι στα πλέι οφ τίτλου της Super League έγιναν σημαντικά λάθη κατά του Ολυμπιακού σε τέσσερα ματς των πλέι οφ. Δεν ξανάγιναν τόσα φάλτσα εναντίον μιας ομάδας
Ο Ολυμπιακός το ήθελε και προκρίθηκε, καθώς με εξαιρετική εμφάνιση νίκησε με 17-16 την Μπρέσια και πέρασε οριστικά στο Final Four του LEN Champions League που θα γίνει στη Μάλτα!