Η επανένωση του Χάρι Πότερ και της παρέας του είναι γεγονός. Οι αγαπημένοι ηθοποιοί 20χρόνια μετά την πρώτη ταινία θα τα πουν ξανά σήμερα, Πρωτοχρονιά, σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο με τίτλο «Η επιστροφή στο Χόγκουαρτς», που θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Οι άλλοτε μικροί ηθοποιοί θα συζητήσουν, θα θυμηθούν και θα συγκινηθούν αναπολώντας όσα έζησαν.

Ωστόσο, από την μεγάλη αυτή γιορτή θα λείπει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Αν και αρχικά, έγινε γνωστό ότι η παραγωγή «ακύρωσε» την συγγραφέα της, λόγω των ρατσιστικών της σχολίων στο Twitter, δημοσίευμα του Entertainment Weekly αποκαλύπτει πως η ίδια αποφάσισε να μην εμφανιστεί στο reunion.

Μάλιστα, τα μέλη της παραγωγής της ζήτησαν να παρουσιάσει έστω μία μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή της, όπου θα μιλάει για τον Χάρι Πότερ, εκείνη απάντησε αρνητικά και τους προέτρεψε να ανατρέξουν στις δηλώσεις που έκανε το 2019.

Πηγές από το περιβάλλον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υποστηρίζουν πως ο σάλος που δημιουργήθηκε μετά τις τρανσφοβικές δηλώσεις της δεν έχουν σχέση με την απόφασή της και τονίζουν πως έτσι κι αλλιώς, η 56χρονη ήθελε να πάρει μία απόσταση από τον Χάρι Πότερ.

Πανικός στο Twitter

Όλα άρχισαν από μια απόφαση της Βρετανικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία οι βιασμοί από δράστες με ανδρικά γεννητικά όργανα θα καταγράφονται ότι διαπράττονται από γυναίκα, εάν ο δράστης αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα.

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ ανέβασε την προσωπική της άποψη στο twitter παραθέτοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times με τίτλο «Γελοιότητα της αστυνομίας, καταγράφει βιαστές ως γυναίκες».

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι έννοιες όπως τις ξέραμε χρόνια τώρα αρχίζουν να αντιστρέφονται. Έγραψε λοιπόν: ««Ο Πόλεμος είναι Ειρήνη. Η Ελευθερία είναι Σκλαβιά. Η Άγνοια είναι Δύναμη. Το Άτομο με το Ανδρικό Μόριο που σε Βίασε είναι Γυναίκα»

Αυτό το σχόλιο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Μάλιστα μια ακόλουθος της στο twitter της έγραψε: ««Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα το όνομά σου και θα ένιωθα κάτι διαφορετικό από μαγεία. Αλλά τώρα το βλέπω και σκέφτομαι πόσο απαίσιο ήταν αυτό που είπε για τους τρανς; Παρακαλώ σταμάτα, σε ικετεύω. Πληγώνεις τους ανθρώπους. Σταμάτα να προκαλείς πόνο».