Ένα νέο μέσο έχουν βρει οι αντιεμβολιαστές για να μεταδίδουν την προπαγάνδα τους και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.
«Αρνούμαι να με χαρακτηρίζουν στο εξής ως “ανεμβολίαστη”. Τώρα θέλω όλοι να με προσδιορίζουν ως “καθαρόαιμη”».

Είναι η νέα τρέλα που διακινούν οι αντιεμβολιαστές, χρησιμοποιώντας το Tik Tok, το κοινωνικό δίκτυο που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η επικίνδυνη τάση είναι μόνο ένας από τους τρόπους διάδοσης μηνυμάτων εναντίον του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την οργάνωση Newsguard, τα βίντεο με τις ανυπόστατες θεωρίες που έχουν εκατομμύρια θεάσεις, βλέπουν ακόμα και παιδιά ηλικίας 9 ετών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάλληλος αλυσίδας καταστημάτων πίτσας ανάρτησε βίντεο και παρουσίασε τον εαυτό του ως τον ιδιοκτήτη δηλώνοντας ψευδώς ότι απέλυσε όλους τους εμβολιασμένους υπαλλήλους.

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε να παρουσιάζει το εμβόλιο ως μέτρο κατά των τυφώνων

Από τα δίχτυα της παραπληροφόρησης χρηστών του TikTok δεν ξέφυγε ούτε ο Τζo Μπάιντεν, που εμφανίστηκε να παρουσιάζει το εμβόλιο ως μέτρο κατά των τυφώνων.

«Εάν βρίσκεστε σε κάποια από τις πολιτείες που πλήττονται συχνά από τυφώνες, όπως η Φλόριντα και η περιοχή του Κόλπου του Μεξικού ή το Τέξας, ένα βασικό στοιχείο της προετοιμασίας είναι να εμβολιαστείτε άμεσα».

Στην πραγματικότητα ο Αμερικανός πρόεδρος εξηγούσε ότι εφόσον οι κάτοικοι χρειαζόταν να μείνουν σε καταφύγια μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους, θα ήταν πιο ασφαλείς εάν έκαναν το εμβόλιο εγκαίρως.

Όμως στο TikTok υπάρχουν και βίντεο που δείχνουν τις τραγικές συνέπειες που έχει η αποφυγή του εμβολιασμού.

«Πιστεύω πως ήταν λάθος. Δεν έπρεπε να περιμένω. Μην περιμένετε. Εμβολιαστείτε, ειδάλλως θα καταλήξετε στο νοσοκομείο όπως εγώ» ανέφερε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δυστυχώς κατέληξε εννέα ημέρες μετά την ανάρτηση αυτού του βίντεο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο