Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαραντόνα: Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή μετά το θάνατό του

Μαραντόνα: Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή μετά το θάνατό του

Τριήμερο πένθος ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ

Η Αργεντινή βυθίζεται στο πένθος. Με δάκρυα στα μάτια σπεύδουν στο γήπεδο της Μπόκα οι Αργεντινοί για να θρηνήσουν.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο πρόεδρος της Αργεντινής ανακοινώνει τριήμερο πένθος για την πιο χαρακτηριστική ποδοσφαιρική μορφή στην ιστορία του έθνους.

Άλλωστε ο Μαραντόνα για τους συμπατριώτες του δεν ήταν απλώς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αλλά ένας… θεός επί γης. Η είδηση της απώλειάς του έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, απ’ άκρη σ’ άκρη, καθώς ο Ντιέγκο δεν… ανήκε σε μια ομάδα, αλλά σε ολόκληρη την Αργεντινή.

Το «αντίο» του αργεντινού Προέδρου μέσω Twitter

Νωρίτερα ο ίδιος είχε αποχαιρετήσει τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή με το παρακάτω tweet στο οποίο τονίζει πως «Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου, θα μας λείπεις για πάντα»:


Ο Αλμπέρτο Φερνάντεζ δήλωσε στην Clarin, μέσο που ανακοίνωσε τον θάνατο του Μαραντόνα: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η χειρότερη είδηση που θα μπορούσε να ακούσει ο λαός της Αργεντινής. Τον αγαπήσαμε, προσπαθώ να έρθω σε επαφή με την οικογένειά του, υπάρχει τόση θλίψη«.

 Οι ημερομηνίες για το τριήμερο πένθος θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ τα έξοδα της κηδείας αναμένεται να καλυφθούν από την κυβέρνηση.

Κόσμος κλαίει στο δρόμο

Ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μαραντόνα βγήκε αυθόρμητα στους δρόμους, όπως συνέβη και στη Νάπολη όπου η νύχτα έγινε μέρα, για να θρηνήσει τον χαμό του. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, στο θρυλικό Μπομπονέρα, εκεί όπου ο Ντιέγκο μεγαλούργησε, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον κατά πολλούς σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ενδεικτικά της βαθιάς θλίψης που βιώνουν οι Αργεντινοί τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν. Συγκλονιστική είναι η στιγμή που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός και δείχνει ένα παιδάκι με τη μητέρα του αγκαλιασμένοι να κλαίνε για την απώλεια του Μαραντόνα έξω από το γήπεδο της Μπόκα, όπου πολλοί έσπευσαν να αφήσουν ένα λουλούδι.

Ακόμη και οι φωτεινοί πίνακες στους δρόμους της Αργεντινής αποχαιρετούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Την ανακοίνωση του προέδρου ακολούθησαν tweets από κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και χρήστες του Twitter:

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024