Φωνές, ποδοπατήματα και πυροβολισμοί επικράτησαν στο σκηνικό τρόμου που προκλήθηκε στο αιματηρό επεισόδιο στο Λας Βέγκας το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Στην πιο αιματηρή επίθεση των τελευταίων 25 χρόνων στις ΗΠΑ, μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης θυμούνται να δίνουν μάχη με τη ζωή, να ακούν πυροβολισμούς στο απόλυτο σκοτάδι και να βλέπουν ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος. Οι εικόνες μαρτυρούν το απόλυτο χάος.

«Διασκεδάζαμε και ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Επικράτησε σκηνικό υστερίας. Άνθρωποι παγιδεύτηκαν. Άρχισαν να πηδούν τόίχους, να σκαρφαλώνουν σε αυτοκίνητα, να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους. Δεν έχω τρέξει τόσο πολύ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου» δήλωσε η Τζάκι Χόφινγκ που βίωσε τη δραματική στιγμή της ένοπλης επίθεσης.

«Έμοιαζε σαν κάτι να πήγαινε στραβά με τους ομιλητές. Όταν ο Τζέισον Αλνταν σταμάτησε να παίζει μουσική, όλοι σοβαρέψαμε» δήλωσε ο Ουίλιαμ Ουόλκερ που θυμάται ανθρώπους πανικόβλητους να κρύβονται πίσω από αστυνομικά αυτοκίνητα και πρώην στρατιωτικούς να φωνάζουν:

«Δώστε μου ένα όπλο, να καθαρίσω αυτούς τους αναθεματισμένους».

Ο Γούολκερ κλοτσώντας φράχτες προσπαθούσε να μπει σε κτίρια για να βρει καταφύγιο και να γλιτώσει τον θάνατο. Όπως αναφέρει, οι σφαίρες έμοιαζε να εξαπολύονται από πυροβόλο όπλο σκορπίζοντας τον τρόμο σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ορισμένοι κατάφεραν να τρέξουν, άλλοι όμως χάθηκαν στο πλήθος και υπό το καθεστώς του πανικού βρέθηκαν ποδοπατημένοι.

«Τα φώτα έκλεισαν και ακούγαμε μόνο πυροβολισμούς να πέφτουν στο έδαφος» θυμάται.

«Δύο κορίτσια κρύφτηκαν μαζί μας πίσω από αυτοκίνητο. Αγκαλιαστήκαμε, έχω ακόμα το αίμα τους πάνω μου» αναφέρει η Ντιζιρί Πράις.

«Είδα μια κυρία να χτυπά στο πόδι και τον σύντροφό της να την τραβά προς τα έξω. Όλοι έτρεξαν, επικράτησε το απόλυτο χάος θυμάται η Έμιλι Άντερσον.

Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι πυροβολισμοί φέρεται να έφταναν από διαφορετικές κατευθύνσεις.

«Δεν ήθελα να σηκωθώ επειδή φοβόμουν μήπως με πυροβολήσουν. Είδα ανθρώπους στο δρόμο καλυμμένους με φύλλα. Έβαλαν κορίτσι, 20 – περίπου – ετών, στο πίσω μέρος φορτηγού. Ήταν σίγουρα νεκρή. Στο σημείο εκείνο βρισκόταν και ο σύζυγός της που έφερε σοβαρά τραύματα» αναφέρει συγκλονισμένος από το χτύπημα ο Κέβιν Κροπφ.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Γράψτε το σχόλιο σας