Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Microsoft «ακριβαίνει» τα ψευδή κλικ

H Microsoft «ακριβαίνει» τα ψευδή κλικ

Αποζημίωση 750.000 δολαρίων αξιώνει η Microsoft με μήνυση που κατέθεσε στις 16 Ιουνίου εναντίον κυκλώματος που διενεργούσε ψευδή κλικ σε διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αποζημίωση 750.000 δολαρίων αξιώνει η Microsoft με μήνυση που κατέθεσε στις 16 Ιουνίου εναντίον κυκλώματος που διενεργούσε ψευδή κλικ σε διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Μάρτιο του 2008, διαφημιζόμενοι από τον τομέα ασφάλισης αυτοκινήτων ανέφεραν στην Microsoft ότι τα κλικ στις διαφημίσεις τους στη μηχανή αναζήτησής της αυξήθηκαν απότομα. Η Microsoft διαπίστωσε ότι οι αναζητήσεις για «auto insurance quote» είχαν αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένα ήταν και τα κλικ στις πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης -όσο περισσότερα χρήματα πληρώνει ο διαφημιζόμενος, τόσο πιο ψηλά στις πληρωμένες καταχωρήσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζεται.

Ανάλογο φαινόμενο παρατηρήθηκε στις αναζητήσεις για το παιχνίδι World of Warcraft. Αν και οι δύο τομείς δεν σχετίζονται, η Microsoft διαπίστωσε ότι η κίνηση προερχόταν από τον ίδιο υπολογιστή, αν και αυτό δεν ήταν φανερό, αφού πρηγουμένως περνούσε από διαφορετικούς ενδιάμεσους υπολογιστές (proxy).Η Microsoft επιχείρησε να αποτρέψει την κίνηση από τους ύποπτους proxy, όμως όποιος βρισκόταν από πίσω κατάφερνε επιδέξια να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά.

Η έρευνα οδήγησε στον Έρικ Λαμ και δύο μέλη της οικογένειάς του, ο οποίος όπως υποστηρίζει η εταιρεία, έπερνε μερίδιο από την προώθηση των πωλήσεων μικρών ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών που ήθελαν να διαφημιστούν όταν ο χρήστης κάνει αναζήτηση για το WoW. Ο Έρικ Λαμ, ο αδελφός και η μητέρα τους κατηγορούνται για τις μεθόδους με τις οποιες επιχειρούσαν να οδηγήσουν την κίνηση στους πελάτες τους, όταν αυτοί είχαν να αντιμετωπίσουν πολλοί ισχυρότερους διαφημιζόμενους (οι οποίοι επένδυαν περισσότερα χρήματα για να εμφανίζονται ψηλά στις πληρωμένες καταχωρήσεις στα αποτελέσματα). Ο Λαμ φρόντιζε να εξαντλεί τον προϋπολογισμό των ανταγωνιστών των πελατών του με ασταμάτητα κλικ στις διαφημίσεις τους, αφήνοντας έτσι χώρο για να εμφανιστούν οι δικοί του πελάτες στην κορυφή.

Όταν μάλιστα χρήστες έφταναν στο δικτυακό του τόπο, συνέλεγε τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων για ασφάλιση αυτοκινήτου και τα πουλούσε σε ασφαλιστικές εταιρείες, ίσως μάλιστα στις ίδιες από τις οποίες ουσιαστικά έκλεβε πιθανά κλικ. Το κέρδος του υπολογίζεται σε 250.000 δολάρια, η Microsoft όμως υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να επιστρέψει 1,5 εκατομμύριο δολάρια στους διαφημιζόμενους εξαιτίας των ψευδών κλικ. Η Microsoft ζητά αποζημίωση 750.000 δολαρίων. Σκοπός της Microsoft είναι να καταστήσει τόσο ακριβή την απάτη με τα ψευδή κλικ, ώστε να την αποτρέψει.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια search engine στρέφεται εναντίον κάποιου που εκμεταλλεύεται τα ψευδή κλικ.

Διαβάστε επίσης: Χρυσοποίκιλτα τα ψευδή κλικ, αν και σε ύφεση

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024