Παρασκευή 24 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Δημήτρης Καταλειφός επιστρέφει στον «Γυάλινο Κόσμο»

Ο Δημήτρης Καταλειφός επιστρέφει στον «Γυάλινο Κόσμο»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ένα έργο «μνήμης» πάνω στους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας. Ο Γυάλινος Κόσμος σκιαγραφεί την ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις πλάθοντας «έναν γυάλινο, εύθραυστο κόσμο» προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα. Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Θέατρο Εμπορικόν. Η Ελένη […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ένα έργο «μνήμης» πάνω στους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας. Ο Γυάλινος Κόσμος σκιαγραφεί την ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις πλάθοντας «έναν γυάλινο, εύθραυστο κόσμο» προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα.

Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Θέατρο Εμπορικόν. Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί τη θεατρική συνάντηση του Δημήτρη Καταλειφού με τη Θέμιδα Μπαζάκα.

Ο Γυάλινος Κόσμος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1944 στο θέατρο Σιβίκ του Σικάγου και την επόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη (Θέατρο Playhouse 1945), όπου κέρδισε το New York Drama Critics Circle Award. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Τένεσι Ουίλιαμς καθιερώνοντας τον ως ένα από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς του αιώνα.

Ο λυρισμός , οι κορυφώσεις, η απαξίωση προς τα καθημερινά ζητήματα, οι ασφυκτικοί προβληματισμοί και ο ατίθασος νους, είναι βασικά χαρακτηριστικά της ερμηνείας του Δημήτρη Καταλειφού.

Ο πρωταγωνιστής δεν αφήνει το κοινό να «χαθεί» στην αδιαφορία καθώς ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του χιούμορ και της ειρωνείας. Από την αρχή μέχρι και το τέλος της παράστασης στο πρόσωπό του διακρίνεται μια δημιουργική ανησυχία που τελικά φαίνεται να διαδραματίζει ρόλο καταλύτη σε έναν οξυδερκή νου.

Συγκινεί η Θέμις Μπαζάκα ως υπερπροστατευτική μητέρα ενός κοριτσιού με αναπηρία. Οι αγώνες της και η προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να να μην υποταχθεί στον πόνο που την περιβάλλει μπορεί να συναντήσουν την κατανόηση ορισμένων, μπορεί όμως και να ερμηνευθούν διαφορετικά προκαλώντας συναισθήματα εκνευρισμού προς το πρόσωπό της.

Στο ρόλο της συνεσταλμένης Λόρα η Στέλλα Βογιατζάκη που με επιτυχία μπαίνει στο πετσί της μετέωρης ψυχοσύνθεσης της ηρωίδας. Η φωνή της τρεμάμενη και αβέβαιη, τα χέρια της σε μια νευρική κίνηση και η διάθεσή της ουδέτερη. Η μόνη της λαχτάρα τα γυάλινα ζωάκια, ο δικός της κόσμος τον οποίο κατασκευάζει από φόβο.

Πληροφορίες

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τεταρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 20:00
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 και 21:00

Διάρκεια παράστασης:
160 λεπτά με το διάλειμμα
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή
Εισιτήρια από 10 ευρώ

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:
Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.g


Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικό: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Μικαέλα Λιακατά
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάμπρος Γραμματικός
Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Στέλλα Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος.

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Άντιτς την… είπε στον Σλούκα: «Μ@λ@κ@ ξύπνα! Έχεις παίξει σε καλύτερες ομάδες!» (pic)

Την εναντίωσή του προς τη δήλωση του Κώστα Σλούκα ότι ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Εuroleague, εξέφρασε ο άλλοτε συμπαίκτης του σε Ολυμπιακό και Φενέρ, Πέρο Άντιτς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Μαϊου 2024