Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mεταμεσονύκτια Χριστουγεννιάτικη εμπειρία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Mεταμεσονύκτια Χριστουγεννιάτικη εμπειρία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ξημερώνοντας παραμονή Χριστουγέννων από τα μεσάνυχτα τις 23ης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες τις 24ης Δεκεμβρίου ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ντέλλας συμπράττει με το Βouλouki Project και στήνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ένα δρώμενο υπό τον γενικό τίτλο «Insomnia Greca- The Nativitas Insomnia /H αγρύπνια της γέννησης – Γιορτάζοντας τη γέννηση ενός θεού πρόσφυγα». Η […]

Ξημερώνοντας παραμονή Χριστουγέννων από τα μεσάνυχτα τις 23ης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες τις 24ης Δεκεμβρίου ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ντέλλας συμπράττει με το Βouλouki Project και στήνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ένα δρώμενο υπό τον γενικό τίτλο «Insomnia Greca- The Nativitas Insomnia /H αγρύπνια της γέννησης – Γιορτάζοντας τη γέννηση ενός θεού πρόσφυγα».

Η πρώτη αγρύπνια -θα ακολουθήσουν άλλες δύο ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας και Μεγάλης Παρασκευής- μέσα από διαδραστικές εγκαταστάσεις και performances έχει ως βασικό άξονα την έννοια του «Ξένου» και θέτει ερωτήματα όπως: Τι σημαίνει να είσαι ξένος; Πόσο μόνιμοι είναι οι όροι «Οικοδεσπότης» και «Φιλοξενούμενος» και πόσο εύκολα οι όροι αυτοί μπορούν να αλλάξουν χέρια;

Το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται από την έναρξη της performance στις 12:00 τα μεσάνυχτα μέχρι και τη λήξη στις 4:00 ό,τι ώρα και για όση επιθυμεί καθώς επίσης θα μπορεί να εξέλθει από το χώρο και να ξαναεπιστρέψει.

Πιο συγκεκριμένα, ο θεατής με την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με οδηγό ένα χάρτη, θα ξεκινάει τη δική του περιήγηση στους διάφορους χώρους του θεάτρου, από τα υπόγεια έως το θόλο. Κατά τη διάρκειά της θα μπορεί να δει, να θυμηθεί, να μάθει και να γίνει ο ίδιος μέρος των όσων θα συμβαίνουν. Στο τέλος της περιήγησης θα τον περιμένει ένας χώρος με εδέσματα από γυναίκες μετανάστριες αλλά και προσφυγικής καταγωγής, όπου θεατές θα συναντήσουν τους συντελεστές.

Εκτός από τον Κωνσταντίνο Ντέλλα που είχε τη σύλληψη της ιδέας και την καλλιτεχνική επιμέλεια για το project συνεργάστηκαν οι σκηνογράφοι: Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη καθώς επίσης και οι καλλιτέχνες: Σοφία Λαμπροπούλου, Γιάννης Βάκρινος, Λάκης Παπαστάθης, Αλέξανδρος Κτιστάκης και Φώτης Πλέγας.


Ο θεατής μέσα από την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις μπορεί να συμβάλλει βιωματικά στη δράση του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδας «Μέλισσα». Με τη συνδρομή διαφόρων φορέων, οι οποίοι θα προσφέρουν χρήσιμα και απαραίτητα αντικείμενα, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ετοιμάσει σακίδια που θα δοθούν στα παιδιά των προσφύγων για το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας μας έχει συστηθεί στο παρελθόν με τις παραστάσεις «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» και «Ηλέκτρα, το τελευταίο αίμα» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015.

Η πρώτη αγρύπνια – Ξημερώνοντας Παραμονή Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεταναστριών Ελλάδας «Μέλισσα».

Γενική εισοδος: 10 ευρω
Εισιτήρια: ΤαμείοΔημοτικού Θεάτρου Πειραιά (: τηλ. 210 4143310, 210 4143320

entertainment.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024