Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που αναμένεται να ανέβουν

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που αναμένεται να ανέβουν

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ορισμένες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί, άλλες όμως αναμένεται να ανέβουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με επετειακή διάθεση, πρωτοτυπία και χιούμορ. Το φρέσκο μυαλό της σάτιρας Φόρο τιμής στην πολύχρωμη δράση του Ντάριο Φο θα αποτελέσει η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου στο Ηρώδειο την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Ο Ντάριο Φο, […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ορισμένες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί, άλλες όμως αναμένεται να ανέβουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με επετειακή διάθεση, πρωτοτυπία και χιούμορ.

Το φρέσκο μυαλό της σάτιρας

Φόρο τιμής στην πολύχρωμη δράση του Ντάριο Φο θα αποτελέσει η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου στο Ηρώδειο την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Ο Ντάριο Φο, ιταλός θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνθέτης, που έλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997, διακρίθηκε για την ολόφρεσκη ματιά του στη σάτιρα και τη χρήση του παράδοξου στη θεατρική γλώσσα.

Οι τίτλοι από τα έργα έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στη συλλογική μνήμη, με τις φράσεις «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», «Κλέψε λιγότερο», «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», «Η μεγάλη Παντομίμα» και άλλες, να διαμορφώνουν μια πλούσια ατζέντα.

Κάτω από την Aκρόπολη, λοιπόν, θα αναβιώσει η δράση του με εφηβικό κέφι και χιούμορ.

Ενενήντα χρόνια Μίκης Θεοδωράκης

Το επετειακό «άρωμα» δεν θα ξεθυμάνει αφού στις 14 Ιουλίου στο Ηρώδειο η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Πλατανιάς, Άκης Σακελλαρίου και οι χορωδίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η Χορωδία «Μελωδοί» και η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ.

O μεγάλος συνθέτης συμπληρώνει τα ενενήντα του χρόνια, με το έργο του να σφραγίζεται από τη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. Ήχοι, μελωδίες, συναισθήματα, γεγονότα και οραματισμοί, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, «μιλούν» ξανά στο κοινό.

«Ρήσος» υπό τη μορφή παιχνιδιού

To κοινό θα γίνει περιπατητής και θεατής, σε έναν χώρο με δύναμη ετών, ιστορίας και συμβολισμών. Ευρηματική για άλλη μια φορά, η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου ανεβάζει τον «Ρήσο» του Ευριπίδη (;) από τις 8 Ιουλίου στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Πρόκειται για ένα έργο αινιγματικό και αμφιλεγόμενο ως προς την πατρότητά του. Βασίζεται στη ραψωδία Κ της Ιλιάδας και ανεβαίνει μόλις για τέταρτη φορά στη σύγχρονη εποχή, ξεκινώντας με ύφος ιλαρό και καταλήγοντας σε τέλος δραματικό. Τα ερωτήματα που εγείρει πολλά, ενώ δεν κατατάσσεται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Αξίζει να δει κανείς πώς θα γίνει η σκηνοθετική προσέγγιση, τι ύφος θα έχει, εάν δηλαδή θα είναι κωμικό ή δραματικό, και πώς θα «κυλήσει» η παράσταση, ως όνειρο ή παιχνίδι.

*Ο «Ρήσος» αποτελεί μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με την εταιρεία Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, για την πραγματοποίηση της οποίας συνεργάστηκαν πολλοί σημαντικοί φορείς, όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το Ωδείο Αθηνών, η Λέσχη Αξιωματικών και το Βυζαντινό Μουσείο. Η παράσταση πραγματοποιείται με την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου [ΚΑΣ].

Πληροφορίες για τα καλλιτεχνικά δρώμενα

Σταμάτης Κραουνάκης – Λίνα Νικολακοπούλου

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
9 Ιουλίου 2015
21:00

Τιμές εισιτηρίων
VIP: 35€, 28€
Ζώνη Α: 30€, 24€
Ζώνη Β: 25€, 20€
Ζώνη Γ: 15€, 12€, 10€ (φοιτητικό)
Άνω Διάζωμα: 10€, 8€, 5€ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

Μίκης Θεοδωράκης – ΚΟΑ

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
14 Ιουλίου 2015
21:00

Διάρκεια
35′ -70′

Τιμές εισιτηρίων
VIP: 30€, 24€
Ζώνη Α: 30€, 24€
Ζώνη Β: 20€, 16€
Ζώνη Γ: 20€, 12€, 15€ (φοιτητικό)
Άνω Διάζωμα: 15€, 12€, 10€ (φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Ρήσος»

8 Ιουλίου έως
9 Αυγούστου 2015

Παραστάσεις Καθημερινά
Τρίτη έως Κυριακή
Ώρα προσέλευσης 20.30
Διάρκεια παράστασης 90’
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€, 5€
Περισσότερα

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024