Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και οι πρωταγωνιστές του «Ερωτόκριτου» στο in.gr

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και οι πρωταγωνιστές του «Ερωτόκριτου» στο in.gr

...

Συνεντεύξεις: Μαρία Παπουτσή Βίντεο: Αλεξάνδρα Γρυπάρη

«Ο Ερωτόκριτος είναι μια ιστορία αγάπης, πάθους, μάχης απέναντι στην εξουσία, πόνου με ένα υπέροχο χάπι εντ. Είναι ένα από τα ωραιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και αναγνωρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες της Αναγέννησης» τονίζει ο σκηνοθέτης και χορογράφος της παράστασης Κωνσταντίνος Ρήγος.

Το in.gr βρέθηκε στις πρόβες και μίλησε με τον Κωνσταντίνο Ρήγο, καθώς και με τους πρωταγωνιστές της παράστασης Θοδωρή Βουτσικάκη ο οποίος θα ερμηνεύσει το ρόλο του τίτλου και τη Μαρίνα Σάττι, Αρετούσα.

«Ο Ερωτόκριτος είναι ένας ιδεαλιστής, ένας μαχητής της ζωής και του έρωτα, ένας μαχητής που πάνω από τα συναισθήματά του υπερισχύει η λογική η οποία οριοθετεί το πλαίσιο μέσα στα οποία κινείται» λέει χαρακτηριστικά ο χορογράφος.

«Ο Δημήτρης Μαραμής έχει μεταφράσει σε ένα εξαιρετικό λιμπρέτο αλλά και μία πολύ ενδιαφέρουσα μουσική που πηγαίνει σε πολλά μονοπάτια όπως τζαζ, μπλουζ, έντεχνο, παραδοσιακό με πολλά διαφορετικά ήθη ενωμένα όμως μεταξύ τους σε μια ενιαία μορφή που μου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξω ένα ελληνικό μιούζικαλ».

»Η παράσταση έχει δύο στοιχεία που συγκρούονται το θεατρικό και το κινηματογραφικό μιας και όλη η παράσταση αναμεταδίδεται ζωντανά με την έννοια ότι υπάρχουν τα κοντινά πλάνα των ηρώων τα οποία βλέπουμε από μια κάμερα σε μια μεγάλη οθόνη. Άρα έχουμε δύο πηγές με τις οποίες προσλαμβάνουμε τα δεδομένα. Την αντικειμενική που βλέπουμε εμείς αλλά και την υποκειμενική που βλέπει το μάτι της κάμερας».

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης αναφέρει για το έργο: «Ο Ερωτόκριτος πρεσβεύει όλες εκείνες τις ηθικές αξίες της εποχής που πρέπει να μείνουν και οφείλουμε να μείνουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου».

«Θίγονται κοινωνικά και ταξικά θέματα στο έργο. Εγώ ως νέα που θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί βλέπω το πόσο υπεύθυνος είναι ο καθένας για τις επιλογές του, τις συνέπειες αλλά και το ρίσκο να προχωρήσει» συμπληρώνει η Μαρίνα Σάττι.

«Ο Κωνσταντίνος Ρήγος έχει φέρει το έργο στο σήμερα. Ωστόσο ο στόχος είναι να τονιστεί το άχρονο του συναισθήματος και των αξιών το πώς πρέπει να παραμείνουν αναλλοίωτες, οπότε βλέπουμε μία μοντέρνα προσέγγιση και αισθητική χωρίς να υπάρχει θέση σε χρόνο της ιστορίας» επισημαίνει ο πρωταγωνιστής.

Το μιούζικαλ -παραγγελία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- του Δημήτρη Μαραμή, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 5 Μαΐου και για 10 παραστάσεις, σε μουσική διεύθυνση και λιμπρέτο του ίδιου του συνθέτη.

entertainment.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024