Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δ.Παπαδημητρίου-Φ.Δάρρα: «Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να ακούει προσομοιώσεις»

Δ.Παπαδημητρίου-Φ.Δάρρα: «Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να ακούει προσομοιώσεις»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Το βράδυ της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα, αναμένεται να χαρίσουν στο κοινό μια μαγική βραδιά, στον πιο μουσικό κήπο της Αθήνας, τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Ένα ηλιόλουστο και ζεστό απόγευμα του Σεπτεμβρίου, το in.gr συνάντησε τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Φωτεινή Δάρρα σε μια […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Το βράδυ της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα, αναμένεται να χαρίσουν στο κοινό μια μαγική βραδιά, στον πιο μουσικό κήπο της Αθήνας, τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Ένα ηλιόλουστο και ζεστό απόγευμα του Σεπτεμβρίου, το in.gr συνάντησε τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Φωτεινή Δάρρα σε μια καταπράσινη γωνιά, στο χώρο όπου θα τερματίσουν τον κύκλο των καλοκαιρινών τους συναυλιών. Εκεί, μεταξύ άλλων, μας εξήγησαν τι εννοούν λέγοντας «καλοκαίρι ακόμα…», μας μίλησαν για τη μοναδική έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας στο ιερό νησί της Δήλου -και πάλι- μια νύχτα με πανσέληνο, ενώ μας αποκάλυψαν τα επόμενα δημιουργικά τους σχέδια για τη νέα σεζόν που ξεκινά.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ανέφερε για τα συναισθήματα που βίωσε κατά τη διάρκεια της συναυλίας στη Δήλο:
«Είναι ένα νησί που ολόκληρο έρχεται από την αρχαιότητα. Είναι μυστικιστικός τόπος, έχει μια ενέργεια δική του και επίσης είναι η πατρίδα της μουσικής. Ο χώρος αυτός σου επιβάλλεται, τα συναισθήματα και οι σκέψεις σού έρχονται πριν προλάβεις να τα σκεφτείς. Η αίσθηση ότι θα παίζαμε μουσική εκεί ήταν μαγική, υποβλητική αλλά και λίγο φοβιστική. Αυτό με οδήγησε να γράψω και ένα κομμάτι ειδικά για αυτήν την περίσταση, έναν ύμνο στον Απόλλωνα. Έτσι όπως θα έκανε ένας αρχαίος όταν θα πήγαινε σε έναν ιερό τόπο όπου κατοικεί ένας θεός. Θα έκανε μια προσφορά στον θεό αυτό. Αυτή την προσφορά κάναμε κι εμείς, μαζί με τη Φωτεινή, στο θεό στον οποίο έχουμε ταχθεί».

Στη συνέχεια, Φωτεινή Δάρρα πρόσθεσε:
«Η Δήλος έδωσε ένα μαγικό άγγιγμα στη φετινή μας καλοκαιρινή περιοδεία. Νιώσαμε υπέροχα όταν βρεθήκαμε εκεί».

Όσον αφορά τα επόμενα σχέδιά τους, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου δήλωσε:
«Γράφω ένα έργο που θα παιχτεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Λέγεται το Χρονικό Ενός Πρώιμου Φθινοπώρου και θα παίξει η ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Είναι ένα ορχηστρικό έργο, σπονδυλωτό, ένα συμφωνικό ποίημα. Επίσης, ετοιμάζω έναν δίσκο με τον Γιώργο Φλωράκη σε ποιήματα του Διονύση Καψάλη. Ο Γιώργος Φλωράκης είναι ένας τραγουδιστής προορισμένος για να πει πολύ σημαντικά τραγούδια. Συγκεντρώνει πολλά ηθικά και μουσικά χαρίσματα».

Ενώ η Φωτεινή Δάρρα μας αποκάλυψε:
«Εγώ επιστρέφω στο θέατρο και ξεκινάω με ένα παιδικό θέατρο. Δεν το κάνω για πρώτη φορά, είμαι ηθοποιός και έχω ξεκινήσει μέσα από το θέατρο. Γυρίζω στο θέατρο λοιπόν και συγκεκριμένα στο θέατρο Τζένη Καρέζη, στην παράσταση ο Πλούτος του Αριστοφάνη για παιδιά. Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα και ότι θα βρεθώ στο θεατρικό σανίδι ξανά, θα τραγουδώ και θα έχω και το ρόλο της αφηγήτριας. Αλλά μου αρέσει κυρίως ότι το κοινό μας θα είναι παιδιά. Για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Θα τεστάρω κατά πόσο λέω αλήθεια, γιατί αν δεν πεις την αλήθεια στα παιδιά, αμέσως σε παίρνουν γραμμή. Επίσης, μετά τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά έχω ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ που ετοιμάζουμε εδώ και καιρό και που ευελπιστώ να πάρει σάρκα και οστά. Είναι η ζωή μιας πολύ μεγάλης φωνής που πέρασε και δυστυχώς έφυγε πολύ γρήγορα, της Τζένης Βάνου. Ο Άγγελος Πυριόχος γράφει το σενάριο και ο Φωκάς Ευαγγελινός σκηνοθετεί».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο.

entertainment.in.gr

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024