Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Star Wars και Αθερίδης

Οι ταινίες της εβδομάδας: Star Wars και Αθερίδης

...

Αγγελική Στελλάκη

Επτά νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το μεγάλο στοίχημα είναι το «Rogue One», το οποίο θέλει να γοητεύσει τους θαυμαστές του Star Wars, συνδυάζοντας την φρεσκάδα με την παλιά καλή νοσταλγία -και εν μέρει τα καταφέρνει. Το ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να τραβήξει και η νέα ταινία του Θοδωρή Αθερίδη, μεταφορά ιταλικής ταινίας, ενώ στις αίθουσες προβάλλεται και το animation Sing που έκλεψε καρδιές στο εξωτερικό. Το ρωσικό «Ο Πιστός» σχολιάζει τον φανατισμό της θρησκείας, ενώ «Το Κοινόβιο» είναι η νέα ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ. Ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον επιστρέφει ως «Bad Santa 2» και το «Όταν ξέσπασε η βία» εκτυλίσσεται στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας.

Rogue One: A Star Wars Story

(3,5/5)

Έχοντας να αποδείξει ότι μπορεί να αφηγηθεί νέες ιστορίες χρησιμοποιώντας μια αγαπημένη «συνταγή», ο Γκάρεθ Έντουαρντς (Godzilla) παραδίδει το Rogue One, την πρώτη ταινία από το διευρυμένο σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων». Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας επαναστατών που προσπαθούν να κλέψουν τα σχέδια του Death Star, του απόλυτου υπερ-όπλου της Αυτοκρατορίας. Τα γεγονότα της ταινίας εκτυλίσσονται λίγο πριν από τα γεγονότα του «A New Hope», με την ταινία να αποτελεί κατά κάποιο τρόπο prequel του επεισοδίου IV. Αν και το πρώτο μέρος δεν μοιάζει να προσφέρει τίποτα καινούριο στο σύμπαν του Star Wars, το δεύτερο μέρος της ταινίας αποτελεί μια συναρπαστική πολεμική ταινία με εξαιρετικό φινάλε. Ιδιαίτερα θα ενθουσιάσει τους φαν της ταινίας η εμφάνιση του Darth Vader -και όχι μόνο, πολλοί γνωστοί χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους. Μία χορταστική περιπέτεια για τους θαυμαστές που προσφέρει κάτι παραπάνω στη νέα φάση του «Πολέμου των Άστρων». Την παράσταση κλέβουν οι Μπεν Μέντελσον, Μαντς Μίκελσεν και Ντιέγκο Λούνα.

Σκηνοθεσία: Γκάρεθ Έντουαρντς
Πρωταγωνιστούν: Φελίσιτι Τζόουνς, Ντιέγκο Λούνα, Μπεν Μέντελσον, Μαντς Μίκελσεν, Άλαν Τούντικ, Ριζ Αχμέντ, Φόρεστ Γουίτακερ

Ο Πιστός

(3/5)

Ενδιαφέρουσα -και θαρραλέα- ρωσική ταινία για τον φανατισμό της θρησκείας και τον συντηρητισμό. Έφηβος που θέλει να προκαλέσει τον περίγυρό του αρχίζει να αναφέρει εδάφια της Αγίας Γραφής, προκαλώντας τις αντιδράσεις των δασκάλων και της οικογένειάς του. Σταδιακά η στάση του μοιάζει να έχει σοβαρό αντίκτυπο στον περίγυρό του. Μόνο η καθηγήτρια της Βιολογίας θα προσπαθήσει να σταθεί απέναντι στον συντηρητισμό του. Η ταινία του Κίριλ Σερεμπρένικοφ προκαλεί τη σκέψη και δείχνει πώς η ιδεοληψία μπορεί να οδηγήσει στη βία.

Σκηνοθεσία: Κίριλ Σερεμπρένικοφ
Πρωταγωνιστούν: Πετρ Σκβόρτσοφ, Βικτόρια Ισάκοβα, Τζούλια Ογκ



Τέλειοι Ξένοι

(3/5)

Μία παρέα φίλων συγκεντρώνεται σε ένα σπίτι για δείπνο. Στη διάρκεια της βραδιάς αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι: τι θα συνέβαινε εάν όλοι αποφάσιζαν να μοιραστούν με όλους τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δέχονται στο κινητό τους τηλέφωνο; Οι αποκαλύψεις πρόκειται να αλλάξουν τη μεταξύ τους σχέση. Ο Θοδωρής Αθερίδης μεταφέρει στα ελληνικά μια ιταλική ταινία, επιλέγοντας αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς για να τον συνοδεύσουν. Μάλλον αναμενόμενη στην εξέλιξή της, η ταινία του Αθερίδη ξεχωρίζει για τη «χημεία» μεταξύ των πρωταγωνιστών. Οι Τέλειοι Ξένοι εντάσσεται στην κωμωδία της ατάκας, ταιριάζει με το γλυκόπικρο ύφος των θεατρικών του ηθοποιού – σκηνοθέτη και προσφέρεται για ένα ευχάριστο βράδυ.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Ναυπλιώτου, Θοδωρής Αθερίδης, Άλκις Κούρκουλος, Σμαράγδψα Καρύδη, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας, Ελευθερία Συριοπούλου

Το Κοινόβιο

(3/5)

Ζευγάρι αποφασίζει να φτιάξει ένα κοινόβιο στο σπίτι του, αλλά το πείραμα πηγαίνει στραβά. Ο Τόμας Βίντερμπεργκ (Το Κυνήγι) εμπνέεται από τη δική του εμπειρία του να μεγαλώνει σε κοινόβιο παρουσιάζοντας μια ταινία με όλα αυτά που περιμένεις να δεις: τις σχέσεις αγάπης μεταξύ των συγκατοικούντων, αλλά και τους έντονους καβγάδες. Σκηνοθετημένη με νεύρο, αλλά σε αρκετές στιγμές περισσότερο μελοδραματική από όσο θα έπρεπε, η ταινία του Βίντερμπεργκ ξεχωρίζει για την ερμηνεία της κεντρικής πρωταγωνίστριας, της υπέροχης Ντρίνε Ντίρχολμ -η ηθοποιός κέρδισε και Αργυρή Άρκτο για την ερμηνεία της στην ταινία- το πρόσωπο της οποίας «κουβαλά» όλα τα συναισθήματα της κεντρικής ηρωίδας.

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Τρίνε Ντίρχολμ, Ούλριχ Τόμσεν

Όταν Ξέσπασε η Βία

Ο Ρομάν επιστρέφει στην περιοχή στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας, όπου έχει κληρονομήσει γη από τον παππού του. Αν και είναι αποφασισμένος να πουλήσει αυτήν την αχανή, πλην άγονη έκταση, δέχεται μια προειδοποίηση από τον χωροφύλακα της περιοχής πως ο παππούς του ήταν ένας τοπικός αρχιμαφιόζος και πως οι άνδρες του δεν προτίθενται να αφήσουν τη γη –και το λαθρεμπόριο στο οποίο επιδίδονται– χωρίς να παλέψουν. Η ταινία του Μπόγκταν Μίριτσα κέρδισε βραβείο FIPRESCI στο φεστιβάλ των Καννών.

Σκηνοθεσία: Μπόγκταν Μίριτσα
Πρωταγωνιστούν: Ντράγκος Μπούτσουρμ, Γκεόργκε Βίζου, Βλαντ Ιβάνοφ, Ράλουτσα Απρόντου





Τραγούδα


To animation που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό αφηγείται την ιστορία του κοάλα Μπάστερ Μουν που προσπαθεί να σώσει το θέατρό του από την χρεοκοπία. Ένα εκκεντρικό γουρούνι, μία ντροπαλή ελεφαντίνα και ένα πρόβατο αποτελούν μερικούς από τους βασικούς χαρακτήρες που ερμηνεύουν διάσημα ποπ τραγούδια σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού… διαφορετικό από τους άλλους. Ο Θέμης Γεωργαντάς δανείζει τη φωνή του στην ελληνική εκδοχή του Sing, ενώ στην αγγλόφωνη εκδοχή της ταινίας ακούγονται οι φωνές των Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Ρις Γουίδερσπουν, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Σεθ ΜακΦάρλεϊν.

Σκηνοθεσία: Γκαρθ Τζένινγκς

Ο Άϊ Βασίλης είναι πολλή Λέρα

Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον επιστρέφει στο ρόλο του Γουίλι
Σόουκ, στη συνέχεια
του θορυβώδους κωμικού box office hit, «Bad Santa» του 2003. Με σύμβουλο το φτηνό ουίσκι, την απληστία και το μίσος, ο Γουίλι ενώνει και πάλι τις
δυνάμεις του με τον Μάρκους, για να ληστέψουν έναν φιλανθρωπικό οργανισμό την
Παραμονή των Χριστουγέννων. Μαζί τους θα έχουν και τον Θέρμαν Μέρμαν, έναν
στρουμπουλό και χαρούμενο πιτσιρικά που καταφέρνει να βγάλει στην επιφάνεια τα
ψήγματα ανθρωπιάς που έχει μέσα του ο Γουίλι.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουότερς
Πρωταγωνιστούν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Κάθι Μπέιτς, Κριστίνα Χέντρικς, Τόνι Κόξ


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024