Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτες κινηματογραφικές πρεμιέρες του Νοεμβρίου

Οι πρώτες κινηματογραφικές πρεμιέρες του Νοεμβρίου

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις σκοτεινές αίθουσες, λίγο πριν την πρεμιέρα της 24ης περιπέτειας του James Bond.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Ο Νοέμβριος διανύει ήδη τις πρώτες ημέρες του και κινηματογραφικά -τουλάχιστον- βρισκόμαστε σε ρυθμούς Bond, αφού μια μόλις εβδομάδα έμεινε για την πρεμιέρα μιας εκ των πιο πολυσυζητημένων ταινιών της χρονιάς, αυτής του Spectre.

Έως τις 12/11 όμως, ας δούμε τις έξι νέες ταινίες-δέλεαρ (τουλάχιστον μερικές από αυτές) για τους έλληνες σινεφίλ που κυκλοφορούν στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.


Δίδυμοι Θρύλοι
Ο Τομ Χάρντι σε ένα διπλό ρόλο. Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, του Ρέτζι και του Ρόνι Κρέι, που μεσουράνησαν στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60. Ο Ρόνι μόλις αποφυλακίστηκε και τα δύο αδέρφια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον Τσάρλι Ρίτσαρντσον και τη συμμορία του για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει ως εξέχουσες προσωπικότητες, κινούνται στα σαλόνια των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, ενώ η επιρροή τους φτάνει μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του Βρετανικού κατεστημένου. Τίποτα δεν τους σταματά.


Μαργκερίτ
Ισορροπώντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, η νέα ταινία του Ξαβιέ Τζιανολί είναι μια απολαυστική σάτιρα για την υποκρισία της υψηλής κοινωνίας και, ταυτόχρονα, η ξεκαρδιστική όσο και συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας αποφασισμένης να κυνηγήσει με πάθος το πιο εξωφρενικό της όνειρο. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς. Η Μαργκερίτ τραγουδά. Τραγουδά με την καρδιά της, αλλά τραγουδά φρικτά παράφωνα. Η Μαργκερίτ ζούσε το πάθος της κλεισμένη σε μια γυάλα, και το υποκριτικό κοινό που έρχεται για να γελάσει μαζί της τής συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για τη ντίβα που εκείνη όντως θεωρεί ότι είναι…


Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς: Η Ταινία
Οι «Πίνατς» βάζουν πλώρη για τη μεγάλη οθόνη με μια ολοκαίνουρια ιστορία για μικρούς και μεγάλους. Οι Τσάρλι Μπράουν, Σνούπι, Λούσι, Λάινους και η υπόλοιπη αγαπημένη συμμορία κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη – σαν να μην έχουν ξανά εμφανιστεί ποτέ – για χάρη της τρισδιάστατης τέχνης. Ο Σνούπι, το πιο αξιαγάπητο μπιγκλ όλου του κόσμου – και άριστος πιλότος – ξεκινά μία απίθανη αποστολή, καθώς σκίζει τους αιθέρες με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Κόκκινο Βαρόνο, ενώ ο κολλητός του, ο Τσάρλι Μπράουν, ξεκινά την δική του επική αναζήτηση.


Μου λείπεις ήδη
Η Ντρου Μπάριμορ και η Τόνι Κολέτ πρωταγωνιστούν σε μία συγκινητική δραμεντί για την αγάπη, την απώλεια και τη φιλία, σε σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ (Twilight, Thirteen). Λένε ότι τα αντίθετα έλκονται. Και στην περίπτωση της Μίλι και της Τζες, αυτό μάλλον είναι αλήθεια. Η Μίλι είναι η γυναίκα που τα έχει όλα: μια επιτυχημένη καριέρα, έναν αφοσιωμένο σύζυγο και δύο υπέροχα παιδιά. Από την άλλη, η καλύτερή της φίλη, Τζες, έχει μια λιγότερο φανταχτερή δουλειά, ζει σε ένα πλωτό σπίτι με τον φίλο της, και προσπαθεί απελπισμένα να κάνει ένα μωρό. Φίλες από την παιδική τους ηλικία, η Τζες και η Μίλι δεν μπορούν να θυμηθούν την ζωή τους πριν αρχίσουν να μοιράζονται τα πάντα: μυστικά, ρούχα, ακόμη και φίλους. Οι διαφορές τους είναι αυτές που τις κρατούν δεμένες. Όταν όμως η Μίλι λάβει αναπάντεχα νέα για την υγεία της και η Τζες επιτέλους μείνει έγκυος, η φιλία τους θα δοκιμαστεί.


Μυστική λέσχη
Η τελευταία ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν(Νο, Post- Mortem) που δημιουργήθηκε με απόλυτη μυστικότητα στην Χιλή, κατέκτησε την Αργυρή Άρκτο- Βραβείο της Επιτροπής, στο 65οΦεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου. Μια ομάδα ιερέων διαφόρων ηλικιών ζουν σε ένα σπίτι μιας παραθαλάσσιας πόλης της Χιλής. Προσπαθώντας να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους, περνούν ασκητικά τηζωή τους, κάτω από το άγρυπνο μάτι μιας καλόγριας. Η ήσυχη καθημερινότητα τους διακόπτεται όταν ένας νέος ιερέας καταφθάνει στο σπίτι. Μαζί του φέρνει το παρελθόν που ο καθένας τους ξεχωριστά θεωρούσε ότι έχει αφήσει πίσω. Ένα απρόβλεπτο γεγονός σύντομα θα ταράξει την εύθραυστη πραγματικότητα τους…


Ευρώπη ’51 – Η Μεγαλύτερη αγάπη (1952)
Το αριστούργημα του Ρομπέρτο Ροσελίνι σε επανέκδοση. Μια σειρά από τραγικά γεγονότα, αναγκάζουν την Ιρένε Τζέραρντ (Ίνγκριντ Μπέργκμαν) να εγκαταλείψει τον εύπορο σύζυγό της και να εισχωρήσει στον κόσμο των φτωχών. Αρχίζει να συναναστρέφεται ανύπαντρες μητέρες, που με δυσκολία βγάζουν τα προς το ζην, πόρνες, κακοπληρωμένους υπαλλήλους και ξεκινάει να επανεκτιμά τη ζωή της. Στις φτωχογειτονιές της Ρώμης, η Ιρένε συνειδητοποιεί ότι η προηγούμενη ζωή της υπήρξε μία ψευδαίσθηση γιατί στην πραγματικότητα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τους φίλους της και τα συναισθήματά τους. Κυριευμένη από ενοχές, ξεκινάει να αναλογίζεται την σημασία της εμπιστοσύνης.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 5-11/11

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024