Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι εννέα κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι εννέα κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Ιδιαίτερα πλούσια χαρακτηρίζεται η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που φέρνει στη μεγάλη οθόνη εννέα νέες ταινίες για κάθε γούστο.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Ιδιαίτερα πλούσια χαρακτηρίζεται η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που φέρνει στη μεγάλη οθόνη εννέα νέες ταινίες για κάθε γούστο, μεταξύ των οποίων εμπορικές παραγωγές με γνωστούς σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και επίκαιρα κοινωνικά και οικολογικά ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα, για δευτερή συνεχή εβδομάδα, οι σκοτεινές αίθουσες αναμένεται να γεμίσουν και πάλι με λιλιπούτειες παρουσίες, αφού η αγαπημένη των κοριτσιών, Barbie, ανανεώνει το ραντεβού της μαζί τους με τη νέα της (κουταβο)περιπέτεια.


Macbeth
Η ιστορία ενός ατρόμητου πολεμιστή και ηγέτη που τον νίκησε η ίδια του η φιλοδοξία. Μία συναρπαστική απεικόνιση της πραγματικότητας της εποχής και μία αναπαράσταση του πολέμου για έναν από τους πιο διάσημους χαρακτήρες του Σαίξπηρ. Μία διαχρονική ιστορία πάθους και φιλοδοξίας στην τσακισμένη από τον πόλεμο Σκωτία. Απ’ όλα τα έργα του Σέξπιρ, το Μάκβεθ είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα πιο διάσημα. Έχουν περάσει περίπου 400 χρόνια από την πρώτη φορά που εκδόθηκε, ωστόσο διασκευάζεται συνεχώς στο θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο. Η τραγική ιστορία του στρατηγού στη Σκωτία που τον στοίχειωσε η ίδια του η φιλοφοξία και η προφητεία ότι μια μέρα θα γίνει Βασιλιάς, έχει μαγέψει δημιουργούς μέσα στους αιώνες, και στη μεγάλη οθόνη έχει διασκευαστεί από τον Όρσον Γουέλς μέχρι το Ρομάν Πολάνσκι. Στον Μάκβεθ του Τζάστιν Κερζέλ πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Φασμπέντερ και Μαριόν Κοντιγιάρ.


Βόλτα στο κενό
To πρωί της 7ης Αυγούστου 1974 ένας μοναχικός γάλλος ακροβάτης, ο Philippe Petit, απογείωσε τη φαντασία του κόσμου με έναν φαινομενικά αδύνατο «περίπατο» ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center της Νέας Υόρκης. Περίπου 40 χρόνια μετά, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη των οπτικών εφέ, καθώς και πελώρια σκηνικά, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Robert Zemeckis και ο Joseph Gordon-Levitt στο ρόλο του Petit, ζωντανεύουν πάλι εκείνη τη στιγμή: Νέα Υόρκη, 7 Αυγούστου 1974. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, ο γάλλος σχοινοβάτης Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) περπάτησε για 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διαδρομές πέρα-δώθε, σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, 411 μέτρα από το έδαφος, χωρίς την άδεια του Δήμου ή οποιασδήποτε αρχής.


Ο Αρχάριος
Η Νάνσι Μέγιερ, μετρ των επιτυχημένων κωμωδιών Κάλλιο Αργά Παρά Αργότερα και Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες αυτήν τη φορά μας παρουσιάζει ένα πρωτότυπο twist στην κλασσική ιστορία του intern. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ενσαρκώνει τον Μπεν Γουίτακερ, έναν 70χρονο χήρο, ο οποίος ανακαλύπτει ότι η σύνταξη δεν είναι αυτό που περίμενε. Δράττοντας την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, βρίσκει δουλειά ως εκπαιδευόμενος σε μια ιστοσελίδα μόδας, την οποία έχει ιδρύσει και διευθύνει η Τζουλς Όστιν (Χάθαγουεϊ).


Κανίβαλοι
Ο Ιλάι Ροθ επιστρέφει με μια ανατριχιαστική ταινία τρόμου. Μια ομάδα φοιτητών ακτιβιστών από τη Νέα Υόρκη, που έχουν μάθει να εξαρτώνται από την τεχνολογία για την κάθε τους ανάγκη, ταξιδεύουν στον Αμαζόνιο για να οργανώσουν τις προσπάθειες προστασίας μιας ιθαγενούς φυλής. Η φυλή απειλείται με εξαφάνιση όταν ανακαλύπτεται πολύτιμο πετρέλαιο στην περιοχή τους και μια πολυεθνική βάζει σκοπό να τους εξοντώσει. Όμως, το αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες, πλήρως ανήμποροι μακριά από κάθε είδους τεχνολογία, καταλήγουν όμηροι της φυλής που είχαν σκοπό να σώσουν – και τα μέλη της έχουν ιδιαίτερες ορέξεις…

BIKES vs CARS – OFFICIAL TRAILER from WG Film on Vimeo.

Bikes vs Cars
Ένα οικολογικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση με πολλές όψεις: κλιματική αλλαγή, μείωση των φυσικών πόρων, πόλεις «πνιγμένες» στα αυτοκίνητα και κάτοικοι που ζουν σε ένα περιβάλλον με επικίνδυνη ρύπανση και αφόρητο θόρυβο. Το Bikes vs Cars καταγράφει τις προσπάθειες των ποδηλατών σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία πιο ανθρώπινων πόλεων, αλλά και την άρνησή τους να σταματήσουν να κάνουν ποδήλατο παρά τις δυσκολίες. Η Aline, ακτιβίστρια ποδηλάτισσα από το Σάο Πάολο, μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις για να κάνεις ποδήλατο, δείχνει την θετική πλευρά του να κινείται με ποδήλατο στην πόλη της. Στο Τορόντο, όπου ο δήμαρχος ξηλώνει τους ποδηλατοδρόμους, μέλη της οργάνωσης Urban Repair Squad να τους ξαναφτιάχνουν τα βράδια με σπρέι και στένσιλ. Στο Λος Άντζελες, κάτοικοι παλεύουν για ποδηλατόδρομους, ενώ στην Κοπεγχάγη το 40% των κατοίκων ήδη κινείται καθημερινά με ποδήλατο.


Η Barbie & οι αδερφούλες της σε μια απίθανη κουταβοπεριπέτεια
Στη νέα ταινία, η Barbie πρωταγωνιστεί μαζί με τις τρεις αδερφές της, τη Σκίπερ, τη Στέισι και την Τσέλσι που, μαζί με τα αξιολάτρευτα κουτάβια τους, μπλέκονται σε μυστηριώδεις περιπέτειες, επιστρέφοντας στη γενέτειρα πόλη τους. Ψάχνοντας στη σοφίτα της γιαγιάς τους, μεταξύ άλλων αναμνηστικών ενθυμίων, βρίσκουν έναν παλαιό χάρτη, που θεωρούν ότι θα τις οδηγήσει σε έναν από καιρό καλά κρυμμένο θησαυρό, κάπου στην πόλη. Τα τέσσερα κορίτσια μαζί με τα κουτάβια τους ξεκινούν για ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού και καταλήγουν να ανακαλύψουν πως τον πλέον ανεκτίμητο θησαυρό τον έχουν ήδη αποκτήσει και δεν είναι άλλος από τη μεταξύ τους αγάπη και τις στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου που μοιράζονται.

MANA TRAILER from Exile Films on Vimeo.

Μάνα
Ένα ντοκιμαντέρ για την πιο ατίθαση συμμορία στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το 1962 τέσσερα ανήλικα κορίτσια έγιναν πρωτοσέλιδο στον Τύπο της εποχής καθώς έφυγαν απ’ τα σπίτια τους για να κλειστούν σε μοναστήρι. Όμως κάθε φορά που το έσκαγαν, οι γονείς τους τις έφερναν πίσω με το ζόρι, μέχρι που τελικά τα κατάφεραν στην τρίτη τους απόπειρα. Σκοπός τους ήταν, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα στα πρότυπα του Ιδρύματος Πεσταλότσι (Ελβετία) ώστε να προσφέρουν καταφύγιο σε παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά. Μισό αιώνα αργότερα, οι πρωτεργάτιδες του Λυρείου Παιδικού Χωριού στο Νέο Βουτζά Αττικής, συνεχίζουν να περιθάλπουν και να φροντίζουν παιδιά χωρίς βοήθεια από το κράτος και την Εκκλησία.


Θυσιάζοντας ένα πιόνι
Σε μια συγκλονιστική ιστορία που διαδραματίζεται στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, ο Αμερικανός υπερ-ταλαντούχος σκακιστής Μπόμπι Φίσερ (Τόμπι Μαγκουάιρ) βρίσκεται ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις, αφού αντιμετωπίζει την Σοβιετική αυτοκρατορία στο πρόσωπο του εθνικούς τους αστέρα στο σκάκι. Με τον Λιβ Σράιμπερ και τον Πίτερ Σάρσγκαρντ επίσης στο καστ, το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα Pawn Sacrifice καταγράφει τις τρομακτικές συγκρούσεις με την ιδιοφυΐα και την τρέλα, και την άνοδο και πτώση ενός παιδιού από το Μπρούκλιν που αιχμαλώτισε την φαντασία ολόκληρου του κόσμου.


Μαξιλάρι
Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Κωνσταντίνος Κακογιάννης εξετάζει την επίκληση στην ιδεολογία ως ένα βολικό «μαξιλάρι» απέναντι σε όσα μας κάνουν να ασφυκτιούμε, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα ή τη βαθύτερη επιθυμία αποφυγής τους. Tο «Μαξιλάρι» είναι η ιστορία μιας παρέας έξι ατόμων – τριών αντρών και τριών γυναικών- -που συναντιούνται μετά από καιρό σε μια παραλία και ο καθένας πια φέρει μια διαφορετική αντίληψη και στάση απέναντι στα πράγματα. Με τις αντικρουόμενες οπτικές τους για τη ζωή και για το πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουν, η συνάντηση τους θα καταλήξει σε μια συζήτηση για την πορεία του κόσμου μας, χωρίς την λύτρωση μιας κάποιας λύσης. Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό που ο ίδιος σκηνοθέτης είχε ανεβάσει στη Γερμανία.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 8-14/10

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024