Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες που θα ξεχωρίσουν στο Φεστιβάλ Βενετίας

Οι ταινίες που θα ξεχωρίσουν στο Φεστιβάλ Βενετίας

...

Αγγελική Στελλάκη

Το 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας υψώνει την αυλαία του την Τετάρτη στη σκιά του φονικού σεισμού στην κεντρική Ιταλία. Η Μόστρα «ανοίγει» με την πρεμιέρα της ταινίας «La La Land» του Ντεμιάν Σαζέλ, ταινία που θα συμμετάσχει και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Το διαγωνιστικό τμήμα αποδεικνύεται φέτος άκρως ανταγωνιστικό, καθώς περιλαμβάνει αρκετά μεγάλα ονόματα, όπως τον Πάμπλο Λαραΐν, τον Φρανσουά Οζόν. τον Βιμ Βέντερς, τον Εμίρ Κουστουρίτσα και τον Τέρενς Μάλικ.

Η έναρξη θα είναι σεμνή, καθώς από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού ακυρώθηκαν τα παραδοσιακά πάρτι στη Βενετία.

Στο Φεστιβάλ θα έχει φέτος την τιμητική του και το Virtual Reality Cinema (σινεμά εικονικής πραγματικότητας), καθώς θα έχει στηθεί ένας ειδικός χώρος για την προβολή τέτοιου τύπου ταινιών.

Το in.gr επέλεξε μερικές από τις προβολές που αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα στη Μόστρα.

La La Land

Εντυπωσίασε με το «Whiplash» και επιστρέφει με το «La La Land», ένα μιούζικαλ με πρωταγωνιστές τους Έμμα Στόουν, Ράιαν Γκόσλινγκ και Τζέι Κ. Σίμονς. Πολλοί βάζουν από τώρα στοίχημα ότι η ταινία θα φτάσει μέχρι τα Όσκαρ. Η ταινία αποτελεί ένα μιούζικαλ που εμπνέεται από τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ και αφορά τον έρωτα ενός πιανίστα της τζαζ με μία νεαρή ηθοποιό.

Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς

Ο Ντέρεκ Σιαφράνς (Blue Valentine) σκηνοθετεί το ζευγάρι και στη ζωή Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ. Στην ταινία -η οποία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Νοέμβριο- αφηγείται την ιστορία ενός φαροφύλακα και της συζύγου του που χάνουν το παιδί τους. Όταν μία βάρκα με ένα μωρό φτάνει στην ακτή του απομονωμένου μέρους όπου ζουν, η ζωή τους θα αλλάξει.


The Young Pope

Εξαιρετικός σκηνοθέτης, ο Πάολο Σορεντίνο ετοιμάζει την πρώτη του τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο στον ρόλο ενός νεαρού Πάπα. Τα δύο πρώτα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς θα προβληθούν στη Βενετία και οι θεατές περιμένουν να δουν εάν ο Σορεντίνο θα κάνει για το Βατικανό αυτό που έκανε στο «Il Divo» για την ιταλική πολιτική σκηνή.

Nocturnal Animals

Με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο -το «Ένας Άνδρας Μόνος»- ο σχεδιαστής Τομ Φορντ εντυπωσίασε ως σκηνοθέτης. Στη δεύτερη ταινία του πρωταγωνιστούν οι Έιμι Άνταμς και Άιλα Φίσερ. Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο του Όστιν Ράιτ και έχει ως ηρωίδα μία ιδιοκτήτρια γκαλερί, την οποία «στοιχειώνει» μυθιστόρημα του πρώην συζύγου της, ένα θρίλερ που η ίδια αντιλαμβάνεται ως απειλή προς την ίδια.

Jackie

Μία από τις δύο βιογραφίες που έχει στα σκαριά ο χιλιανός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν (NO, El Club). Η Νάταλι Πόρτμαν ερμηνεύει την Τζάκι Κένεντι σε μία ταινία που λαμβάνει χώρα τις ημέρες αμέσως μετά τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι το 1963. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, η Γκέρτα Γκέργουικ και ο Πίτερ Σκάρσγκαρντ.

Frantz

Στη νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν (8 Γυναίκες) νεαρή Γερμανίδα που θρηνεί για τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, γνωρίζει έναν μυστηριώδη Γάλλο που επισκέπτεται τον τάφο του αρραβωνιαστικού της για να αφήσει ένα μπουκέτο λουλούδια.

On The Milky Road

O Εμίρ Κουστουρίτσα συνεργάζεται με την Μόνικα Μπελούτσι σε μία ιστορία για τον έρωτα και τον πόλεμο. Στην ταινία παρακολουθούμε έναν γαλατά που περνά την πρώτη γραμμή της μάχης πάνω σε έναν γάιδαρο, προκειμένου να μεταφέρει προϊόντα στους στρατιώτες. Η ζωή του αλλάζει όταν εμφανίζεται μία όμορφη Ιταλίδα.

Voyage Of Time

Ντοκιμαντέρ είναι η νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ και μάλιστα με τις φωνές των Μπραντ Πιτ και Κέιτ Μπλάνσετ. Η ταινία εξετάζει την γέννηση και τον θάνατο ενός σύμπαντος και αναμένεται να μοιάζει με την αντίστοιχη σεκάνς για τα μυστήρια του σύμπαντος που είδαμε στο βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Δέντρο της Ζωής».

Arrival

Μετά το Sicario και το Enemy, ο Καναδός Ντενί Βιλνέβ σκηνοθετεί μία ταινία που θυμίζει Σπίλμπεργκ και «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου». Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Έιμι Άνταμς στον ρόλο μιας γλωσσολόγου που καλείται να επικοινωνήσει με εξωγήινους που έχουν φτάσει στη Γη. Στο πλευρό της συναν΄ταμε τον Τζέρεμι Ρένερ και τον Φόρεστ Γουίτακερ.

Les Beaux Jours D’ Aranjuez

Η συζήτηση ενός άνδρα και μιας γυναίκας μία όμορφη καλοκαιρινή ημέρα στο Παρίσι και η παρουσία ενός συγγραφέα στο σκηνικό αυτό. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ρεντά Κατέμπ (Λευκοί Ιππότες), ενώ μία εμφάνιση κάνει και ο Νικ Κέιβ ως ο… εαυτός του.

Σαφάρι

Μετά την τριλογία του «Παράδεισου», ο Αυστριακός Ούλριχ Ζάιντλ φέρνει στη μεγάλη οθόνη ένα ντοκιμαντέρ για την Αφρική. Γερμανοί και Αυστριακοί τουρίστες κυνηγούν τη λεία τους σε μία ταινία που αποτελεί τόσο σχόλιο για το να σκοτώνεις, όσο και για την ίδια την ανθρώπινη φύση.

Το Κάθαρμα

O σκηνοθέτης του «Εξαιρετικού Κυρίου Λαζάρ» Φιλίπ Φαλαρντό σκηνοθετεί μία ταινία εμπνευσμένη από τη ζωή του μποξέρ Τσακ Γουέπνερ. Σε αυτή ενώνει τις δυνάμεις του το ζεύγος Λιβ Σράιμπερ και Ναόμι Γουότς, ενώ πρωταγωνιστεί και ο Ρον Πέρλμαν.

Hacksaw Ridge

Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει στο τιμόνι της σκηνοθεσίας (για πρώτη φορά μετά το Apocalypto) και επιλέγει ως πρωταγωνιστή τον Άντριου Γκάρφιλντ (Boy A). Η ταινία -την οποία ο Γκίμπσον προετοίμαζε εδώ και 13 χρόνια- αφηγείται την πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ντέσμοντ Τ. Ντος, ο οποίος είχε καταταγεί στο στρατό, αλλά αρνείτο να σκοτώσει ή να φέρει όπλα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να σώσει 75 άτομα στη μάχη της Οκινάουα.

The Bad Batch

Η ιρανή σκηνοθέτις Άνα Λίλι Αμιρπούρ κατάφερε να εντυπωσιάσει με την ταινία της «Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα», με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο Χόλιγουντ. Η νέα της ταινία με τίτλο «The Bad Batch» είνια μία δυστοπική ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται σε ένα no man’s land στο Τέξας σε μία κοινότητα κανίβαλων. Πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Μαμόα, Κιάνου Ριβς και Τζιμ Κάρεϊ.

Planetarium

Η Νάταλι Πόρτμαν και η Λίλι Ρόουζ Ντεπ (κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί) πρωταγωνιστούν στην ταινία της Ρεμπέκα Ζλοτόβσκι για δύο αδελφές που έρχονται σε επαφή με πνεύματα και γνωρίζουν έναν γάλλο παραγωγό ταινιών.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024