Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε το βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Γράµµα στον Κωστή»

Κερδίστε το βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Γράµµα στον Κωστή»

Να γράφεις επί έναν χρόνο ένα γράµµα στον αγαπηµένο σου που «έφυγε» σηµαίνει πως παρατείνεις την ύπαρξή του δίπλα σου, πως µε κάποιον τρόπο καταφέρνεις να καταργήσεις την απώλεια. Αυτό θέλησε να κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου τον Οκτώβριο του 2013, όταν η αυλαία έπεσε για τον επί 37 χρόνια σύζυγό της και σύντροφο ψυχής, Κωστή […]

Να γράφεις επί έναν χρόνο ένα γράµµα στον αγαπηµένο σου που «έφυγε» σηµαίνει πως παρατείνεις την ύπαρξή του δίπλα σου, πως µε κάποιον τρόπο καταφέρνεις να καταργήσεις την απώλεια.

Αυτό θέλησε να κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου τον Οκτώβριο του 2013, όταν η αυλαία έπεσε για τον επί 37 χρόνια σύζυγό της και σύντροφο ψυχής, Κωστή Σκαλιόρα. Πέτυχε όµως πολύ περισσότερα. Καθώς ανασύρει µνήµες, άλλοτε πικρές κι άλλοτε αστείες, για να τις αφηγηθεί στον Κωστή, η Ξένια Καλογεροπούλου πετυχαίνει να στήσει µπροστά µας µια Ελλάδα που πια δεν υπάρχει, αλλά που γέννησε κριτικούς σαν τον Κωστή Σκαλιόρα και ανθρώπους του θεάτρου σαν την ίδια: αστικά σαλόνια, λαϊκοί θίασοι, τα ελληνικά νησιά του ’40 και του ’50, η εµπορική κινηµατογραφική παραγωγή και το µη εµπορικό θέατρο της δεκαετίας του’60, η εφταετία όπως την έζησαν, κυρίως, οι θεατράνθρωποι. Κι ύστερα, ο χρόνος κυλάει κι όλο εκείνο το παρελθόν ελίσσεται µέσα απ’ τις δεκαετίες για να συναντήσει το παρόν µας, φέρνοντας µαζί του ό,τι άντεξε στον καιρό.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Γράμμα στον Κωστή». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Η Ξένια Καλογεροπούλου, γνωστή σε όλους µας από τον κινηµατογράφο και την πολύπλευρη προσφορά της στο παιδικό θέατρο, αρχίζει να γράφει ένα «γράµµα» στον σύζυγό της Κωστή Σκαλιόρα, µεταφραστή και κριτικό θεάτρου και κινηµατογράφου, την εποµένη του θανάτου του.

Για πάνω από έναν χρόνο απευθύνεται στον αγαπηµένο της σύντροφο, καταργώντας την απουσία του και ανοίγοντας σε όλους εµάς την αυλαία µιας πιο προσωπικής, πιο άγνωστης πτυχής της ζωής της. Με όχηµα την τρυφερή γλαφυρότητα που διακρίνει τη γραφή της Ξένιας, στις σελίδες αυτού του ιδιότυπου «γράµµατος» ο αναγνώστης θα κάνει ένα µεγάλο ταξίδι από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’40 ως το παρόν.

Το βιβλίο Γράµµα στον Κωστή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.


Όροι Διαγωνισμού

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη: Ακαδημίας 65, Αθήνα, τηλέφωνο 210.38.11.850, e-mail bookstore@patakis.gr
  • Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 1/02/2016.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024