Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε οικονομικές αποδράσεις στο εξωτερικό για το Σεπτέμβριο

Πέντε οικονομικές αποδράσεις στο εξωτερικό για το Σεπτέμβριο

...

Μαρία Πετροπούλου

Μπορεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να «αφιέρωσε» την «μεγάλη» άδεια στις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχει, ωστόσο, ένα ποσοστό που κράτησε λίγο χρόνο και χώρο για τις εξορμήσεις το Σεπτέμβριο. Ο καιρός είναι ακόμη καλός, τα μέρη πιο ήσυχα, οι παροχές πιο προσεγμένες, ενώ οι τιμές πιο οικονομικές.

Αρκετοί είναι οι προορισμοί του εξωτερικού, που ενδείκνυνται για αυτές τις εξορμήσεις, καθώς συνδυάζουν όλα τα παραπάνω. Το in.gr επιλέγει πέντε προορισμούς εκτός Ελλάδος, που παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον, ενώ κρίνονται ιδιαίτερα προσιτοί οικονομικά.

Ρώμη, Ιταλία

Η Ρώμη, η αιώνια πόλη, δίνει στον επισκέπτη πολλούς λόγους για να την επισκεφτεί. Και όχι μόνο μία φορά. Η ιταλική αυτή πόλη μαγνητίζει όποιον την αντικρίζει και τον κάνει να επιστρέφει ξανά και ξανά. Αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, πλακόστρωτα δρομάκια, αξιοθέατα, μουσεία, γαστρονομικές απολαύσεις.

Απαραίτητες στάσεις κρίνονται η περίφημη Πλατεία της Ισπανίας (Piazza di Spagna), με τα σκαλιά που οδηγούν στην εκκλησία Trinità dei Monti, το διάσημο και επιβλητικό σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi), το Πάνθεον, η Πλατεία Ναβόνα (Piazza Navona), το Κολοσσαίο, η αρχαία αγορά, και φυσικά το Βατικανό, το μικρό ανεξάρτητο κρατίδιο. Επίσης, πολύ γραφική είναι η περιοχή Τραστέβερε (Trastevere), συνοικία μποέμ και πιο «εναλλακτική», ενώ επιβάλλεται και μια βόλτα στη Via del Corso, την πιο εμπορική οδό, αλλά και στη Via Veneto, την πιο ακριβή της Ρώμης.

*Η Ρώμη είναι ένας ιδιαίτερα οικονομικός προορισμός, εάν κλείσει κανείς τα εισιτήρια και τη διαμονή του ένα εύλογο διάστημα νωρίτερα. Το αεροπορικό εισιτήριο κυμαίνεται, για την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, από 60 έως 90 περίπου ευρώ (ανά άτομο, με επιστροφή), ενώ πολλές είναι και οι επιλογές για εύρεση καταλύματος. Ενδεικτικά, για τρεις νύχτες και για δυο άτομα, το κόστος ξεκινά από 250 ευρώ. Το ποσό αυτό δύναται να είναι χαμηλότερο, όσο πιο μακριά από το κέντρο μείνει κανείς και υψηλότερο, εάν ο ταξιδιώτης θελήσει να μείνει σε πολύ κεντρικό σημείο.

Μάλτα

Η Μάλτα, το αρχιπέλαγος της Μεσογείου, που βρίσκεται ανάμεσα στη Σικελία, την Τυνησία και την Λιβύη, προσφέρεται για μια «χαλαρή» απόδραση, ενώ προσφέρει και αρκετές παραθαλάσσιες επιλογές.

Η Βαλέτα, η πρωτεύουσα, ενδείκνυται για περπάτημα και περιπλάνηση. Ο ταξιδιώτης θα παρατηρήσει τις ποικίλες επιρροές του μέρους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα εμφανείς στην αρχιτεκτονική, θα θαυμάσει τα γραφικά μπαλκόνια και παράθυρα, ενώ θα οδηγηθεί στους κήπους Baracca, μια όαση στην πόλη. Η Mdina, η παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας ξεχωρίζει με τον «μυστηριακό» χαρακτήρα που αποπνέει, ενώ ιδανικές για εξερεύνηση είναι οι Τρεις Πόλεις.

Το παραθαλάσσιο θέρετρο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς και που βρίσκεται πολύ κοντά με τη Βαλέτα, είναι το St. Julians. Αυτό που, επίσης, αξίζει κατά τη διαμονή στη Μάλτα, μια βόλτα στο νησί Gozo. Η διαδρομή με το πλοίο της γραμμής διαρκεί 15-20 λεπτά και εκεί επιβάλλεται μια βαρκάδα γύρω από το Μπλε Παράθυρο. Τελευταίες στάσεις της εκδρομής θα είναι η πρωτεύουσα του νησιού Rabat και το ψαροχώρι Xlendi για βουτιές και φαγητό δίπλα στη θάλασσα.

*Το αεροπορικό εισιτήριο για τη Μάλτα κυμαίνεται,για την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, στα 115 ευρώ ανά άτομο, ενώ ποικίλες είναι και οι επιλογές για διαμονή. Ενδεικτικά, για δυο άτομα και για τρεις νύχτες, το κόστος ξεκινά από 200 ευρώ σε κεντρική περιοχή.

Βαρσοβία, Πολωνία

Με περίπου 100 ευρώ το κόστος για το αεροπορικό εισιτήριο ανά άτομο και με ποικίλες οικονομικές επιλογές για διαμονή, η πρωτεύουσα της Πολωνίας αξίζει την προσοχή του ταξιδιώτη.

Βόλτες στην Παλιά και στη Νέα Πόλη, επίσκεψη στο Κάστρο, βραδιές μουσικής και θεάτρου, πλούσιο θρησκευτικό ενδιαφέρον και παλάτια είναι κάποια μόνο από όσα αξίζει να κάνει και να δει κανείς στην πόλη. Παράλληλα, οι δυο όχθες του ποταμού Wisla προσφέρονται για περιπλάνηση, με την περιοχή Praga στη δεξιά όχθη να ξεχωρίζει, ενώ μια βόλτα στο γοητευτικό πάρκο Lazienki θα αποτελέσει τον ιδανικό επίλογο της ημέρας.

Η Βαρσοβία, όσο περίεργο και αν φαίνεται στον επισκέπτη, μετρά μόλις λίγες δεκαετίες ζωής, αφού το 1945 ισοπεδώθηκε και έπειτα, αποκαταστάθηκε. Πλέον, ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα, η πόλη αυτή «μπλέκει» αρμονικά δυο «πρόσωπα». Από τη μία, τα κτίρια αποπνέουν το άρωμα μιας άλλης εποχής και από την άλλη, η πόλη διακρίνεται για τη δημιουργική και σύγχρονη πλευρά της.

* Το αεροπορικό εισιτήριο, για την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ανέρχεται σε περίπου 100 ευρώ ανά άτομο και η διαμονή για δυο άτομα και για τρία βράδια ξεκινά από 130 ευρώ, για την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Η κροατική πρωτεύουσα, ένας ιδιαίτερα ανερχόμενος προορισμός, προσφέρεται για περπάτημα, καθώς οι αποστάσεις στην πόλη δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Η Άνω Πόλη διακρίνεται για τα όμορφα κτίρια και τα πλακόστρωτα δρομάκια, η Κάτω Πόλη ξεχωρίζει για τις γραφικές πλατείες, την επιβλητική αρχιτεκτονική και τα πάρκα, ενώ μια επίσκεψη στην υπαίθρια αγορά με τα λουλούδια θα «χρωματίσει» την βόλτα.

* Το αεροπορικό εισιτήριο, για την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ανέρχεται σε περίπου 150 ευρώ ανά άτομο, ενώ η διαμονή για τρία βράδια, ξεκινά από 100 ευρώ για δυο άτομα και για τρεις νύχτες.

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Το ιστορικό της κέντρο, τα όμορφα πάρκα, τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά μνημεία και τα μεγάλα πεζοδρόμια με τα ατμοσφαιρικά καφέ συνθέτουν το προφίλ της πόλης, που κάποτε ονομαζόταν «Παρίσι της Ανατολής».

Το πρώην Σπίτι του Λαού, το Παλατούλ Παρλαμεντουλούι (Palatul Parlamentului), ένα αντιπροσωπευτικό οικοδόμημα σταλινικού ύφους, η λεωφόρος Ουνιρέα, ο ποταμός Νταμπόβιτα (Dâmbovita), η συνοικία Λιπσκάνι (Lipscani) και η Πλατεία της Επανάστασης είναι ορισμένα μόνο από όσα αξίζει να «σβήσει» κανείς από τη λίστα του κατά την επίσκεψή του εκεί. Παράλληλα, τα κτίρια της Τράπεζας CEC και της Στρατωτικής Ακαδημίας θεωρούνται σημεία αναφοράς, ενώ μια βόλτα στην οδό της Νίκης (Cala Victoriei), αλλά και στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Ερεστρέου (Herastrau) θα γράψουν τον ιδανικό επίλογο.

Η απόδραση στο Βουκουρέστι αξίζει να συνδυαστεί με επίσκεψη στην Τρανσιλβανία και στα επιβλητικά Καρπάθια Όρη ή με τις κοντινές πόλεις Snagov και Mogosoaia.

*Το αεροπορικό εισιτήριο για Βουκουρέστι ανέρχεται, για την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, στα 60 ευρώ ανά άτομο, με επιστροφή, ενώ η διαμονή (τρεις νύχτες) στο ιστορικό κέντρο κυμαίνεται στα 100-200 ευρώ για δυο άτομα. Επίσης, ιδιαίτερα οικονομικές είναι οι μετακινήσεις με ταξί.

entertainment.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024