Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Vinyl is back»: Τα βινύλια πατάνε γκάζι για το Eλληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

«Vinyl is back»: Τα βινύλια πατάνε γκάζι για το Eλληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

...

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Μερικούς μόνο μήνες μετά την επιτυχημένη διοργάνωση στο Cine Kεραμεικός, το μεγάλο φεστιβάλ για το βινύλιο, μια εκδήλωση που έχει πλέον καθιερωθεί στα φεστιβαλικά δρώμενα της πρωτεύουσας, επιστρέφει σε λίγες ημέρες στην ανοιξιάτικη εκδοχή του.

Μετά από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις στο χώρο της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, όπου υποδέχτηκε περισσότερους από 60.000 επισκέπτες συνολικά, αλλά και την τελευταία διοργάνωσή του στο Cine Κεραμεικός τον περασμένο Δεκέμβριο, το Vinyl is back ανανεώνει το ραντεβού του για το τριήμερο 8, 9 και 10 Απριλίου στο Eλληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ήδη, από την προηγούμενη εκδήλωση το Vinyl is back έδειξε το νέο του χαρακτήρα ως μια νέα πολυμορφική γιορτή αποτελούμενη από χιλιάδες βινύλια προς πώληση, συναυλίες, DJ sets, προβολές, συζητήσεις και πλήθος παράλληλων δρώμενων. Έτσι, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια το φεστιβάλ κατάφερε να πετύχει το στόχο του, να μην παραμείνει, δηλαδή, απλώς ένα από τα (πολλά) παζάρια δίσκων που διεξάγονται κατά καιρούς, αλλά να εξελιχθεί σε ένα vinyl festival, μια πραγματική γιορτή για την μουσική και το βινύλιο. Παράλληλα, επέλεξε να αντιμετωπίσει το βινύλιο, όχι ως ένα vintage προϊόν για μερικούς παθιασμένους συλλέκτες, αλλά να το συστήσει ως ένα ιδιαίτερο format ακρόασης μουσικής, σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στη νέα γενιά, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του -Vinyl is back-, και συμβάλλοντας στην ολική επαναφορά του βινυλίου.

Το γεγονός αυτό τονίζει και ο Γιάννης Αλεξίου, υπεύθυνος προβολής και επικοινωνίας του Vinyl is back, ή αλλιώς η «ψυχή της οργάνωσης», σε πρόσφατή συνέντευξή του στο in.gr:

«(To Vinyl is back) Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς πια στο κυνήγι του βινυλίου έχουν μπει για τα καλά και οι νεότεροι που άκουγαν γι’ αυτά μόνο από τους μεγαλύτερους. Έτσι το Vinyl is back έχει γίνει σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων. Αναζητούν δίσκους που δεν έχουν ή ψάχνουν σπάνιους όπως οι συλλέκτες ή ανυπομονούν για απρόβλεπτες συναντήσεις παλιών φίλων!

»Σίγουρα το Vinyl is back έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό που λέμε «το βινύλιο επιστρέφει» και η αίγλη του αγγίζει και τους νέους πια. Τα περισσότερα καινούργια βινύλια περιέχουν και σε ψηφιακή μορφή το μουσικό περιεχόμενο, αλλά και τον κωδικό για downloading! Η πιο συγκινητική στιγμή της αναβίωσης του βινυλίου που έζησα πρόσφατα ήταν όταν μέσω facebook με προσέγγισε ένας άγνωστος σε μένα φοιτητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να τον βοηθήσω στην διπλωματική του για το μεταπτυχιακό που έχει θέμα το βινύλιο».

Το ανοιξιάτικο Vinyl is back, στον 4 όροφο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και με θέα την Αθήνα θα περιλαμβάνει ακόμα:

  • Τριήμερο DJ set με Petros Bratakos disco Barbarella (μαζί του ο Stavros Kip) σε ένα αφιέρωμα στα ’80s, Johnny Vavouras, Πέτρος Αδάμ, Βασίλης Λούκας, Γιώργος Βανάκος, Στυλιανός Τζιρίτας, Γιάννης Παναγόπουλος, The Wanderers, Σάββας Συνοδινός και ο Κώστας «Starman» Κοντογιάννης σε ένα αφιέρωμα στον David Bowie.
  • Αφιέρωμα ’90s, η θρυλική δεκαετία θα είναι η κεντρική θεματική ενότητα του φεστιβάλ, διανθισμένη με εικόνα και ήχο στις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις.
  • Αφιέρωμα στον David Bowie, ο «Λευκός Δούκας» ζωντανεύει μέσω των ήχων αλλά και της εικόνας σε ένα μοναδικό αφιέρωμα με σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό που θα παρουσιάσουν οι φανατικοί θαυμαστές του τελευταίου μεγάλου σταρ που άλλαξε τον μουσικό χάρτη με τις επινοήσεις του. Ο Kostas «Starman» Kontogiannis επιμελείται το αφιέρωμα στον Major Tom, αλλά και στις υπόλοιπες ιδιαίτερες περσόνες που δημιούργησε τα τελευταία 50 χρόνια της συνεχούς παρουσίας του στο καλλιτεχνικό προσκήνιο. Την Κυριακή 12-2 μ.μ. στον 4ο όροφο του Ελληνικού Μουσείο Αυτοκινήτου.
  • Ο Johnny Vavouras και οι Cadillacs με τα χαρακτηριστικά τους λευκά πουκάμισα, γραβάτες και τζιν γιορτάζουν 30 χρόνια στο… δρόμο με ένα μοναδικό live happening την Κυριακή το μεσημέρι.
  • Κινηματογραφικό αφιέρωμα cult ταινιών με θέμα την νεανική παραβατικότητα. Επιλογή ταινιών και καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Σπύρο Μποζίκη. Θα προβληθούν οι ταινίες: Christian F. Πόρνη στα 13 για ναρκωτικά (1981) την Κυριακή στις 15.00, The Boys Next Door (1985) Σάββατο 17.00-19.00, Πήρες Πτυχίο; (1985) Σάββατο 15.00-17.00.

Ποιοι συμμετέχουν στο «Vinyl is back»:

  • Καταστήματα πώλησης δίσκων
  • Ιδιώτες / Συλλέκτες δίσκων
  • Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου
  • Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές, κ.α.)
  • Αξεσουάρ για βινύλια
  • Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου
  • Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ
  • Έπιπλα / Βάσεις για ηχοσυστήματα
  • Μουσικές Αφίσες,
  • Μουσικά T-shirts & Μπλούζες
  • Μουσικά Βιβλία
  • Handmade Bazaar

Info
Eλληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Γ’ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (5ος όρ.)

Ωρες λειτουργίας:
Παρασκευή 8/04: 17.00-21.00,
Σάββατο 9/04: 11.00-21.00
Κυριακή 10/04: 11.00-21.00
Είσοδος: 3€ (με το εκπτωτικό εισιτήριό σας έχετε δωρεάν πρόσβαση και στο Μουσείο Αυτ/των, 4ος όρ.)

entertainment.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024