Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Πέθανε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος. Είχε γεννηθεί το 1931 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας.
Να σημειώσουμε ότι την τέχνη του ακολούθησε και ο γιος του Κώστας, ενώ μαζί λειτουργούσαν το Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη – Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.
Από που πήρε τα πρώτα ερεθίσματα
Ο Θανάσης Σπυρόπουλος είδε για πρώτη φορά Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του και από εκεί πήρε τα πρώτα του ερεθίσματα για να γίνει καραγκιοζοπαίχτης.
«Το πανί, οι φιγούρες πίσω από αυτό, οι φωνές, ο φωτισμός» ήταν αυτά που τον έκαναν αρχικά βοηθό – μαθητή του τοπικού καραγκιοζοπαίκτη Βασίλη Φιλντισάκου από την ηλικία των 15 ετών.
Ο Θανάσης Σπυρόπουλος ήτα επί 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.
Ο ίδιο ήταν και συλλέκτης του Θεάτρου Σκιών με μεγάλη συλλογή από φιγούρες και σκηνικά από όλους τους καραγκιοζοπαίχτες (Φρίξο Γαζεπίδη, Βασίλη Ανδρικόπουλο (Βασίλαρος), Αβραάμ Αντωνάκο κ.ά.).
Πολλές παραστάσεις στο εξωτερικό
Ο Θανάσης Σπυρόπουλος είχε δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό και για δέκα συνεχόμενα χρόνια έπαιζε στην τότε ΕΡΤ2 τις ιστορίες του Καραγκιόζη, μέσα από την εκπομπή του «Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη».
Κυκλοφόρησε έξι βιβλία για το θέατρο σκιών:
Ο κόσμος του Καραγκιόζη: Φιγούρες του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Ερμής)
Ο κόσμος του Καραγκιόζη: Σκηνικά του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Ερμής)
12+1:Τα παραμύθια της Θεσσαλίας (εικονογράφηση) (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Ρεμπέτικες ιστορίες (Εκδόσεις Συλλέκτης)
Ο Καραγκιόζης Προξενητής συλλεκτικό βιβλίο (Εκδόσεις Αντήνωρ)
Ιστορίες με τον Καραγκιόζη – Οκτώ κωμωδίες του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Τοπάλη)
Ο Θανάσης Σπυρόπουλος έδινε παραστάσεις σε δύο ιδιόκτητα θέατρα, το Σπυροπούλειο στους Αγίους Αναργύρους και το παραδοσιακό του θέατρο σκιών στο Γαλάτσι.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου