Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιρτζίνια: Μέχρι και 10 οι νεκροί από τα πυρά στο Walmart - Ο διευθυντής ίσως είναι ο δράστης

Βιρτζίνια: Μέχρι και 10 οι νεκροί από τα πυρά στο Walmart – Ο διευθυντής ίσως είναι ο δράστης

Σύμφωνα με το τοπικό νοσοκομείο, υπάρχουν και πέντε τραυματίες

Έως και 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Τζέσαπικ της Βιρτζίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ την Τρίτη το βράδυ μέσα σε κατάστημα Walmart. Σύμφωνα με το τοπικό νοσοκομείο, υπάρχουν και πέντε τραυματίες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δράστης πιθανώς ήταν ο διευθυντής του καταστήματος, αν και οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα στη δημοσιότητα την ταυτότητα του ένοπλου. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούν ότι έδρασε μόνος.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: 5 νεκροί και 18 τραυματίες από πυροβολισμούς σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Λίο Κοσίνσκι, η άμεση δράση κλήθηκε στις 10:12 το βράδυ. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο κατάστημα διαπίστωσαν ότι «λιγότεροι από 10» άνθρωποι ήταν νεκροί. Δεν έδωσε ωστόσο ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Νεκρός βρέθηκε και ο ένοπλος δράστης, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το αν σκοτώθηκε από αυτοπυροβολισμό. Ο Κοσίνσκι είπε, πάντως, πως «εξ όσων γνωρίζει» οι αστυνομικοί δεν δέχθηκαν πυρά.

Σύμφωνα με το Γενικό Νοσοκομείο Σεντάρα Νόρφολκ, πέντε τραυματίες νοσηλεύονται εκεί.

Στο μεταξύ ένας υπάλληλος του καταστήματος ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο υποστήριξε πως ο δράστης ήταν ο διευθυντής του καταστήματος. Όπως περιέγραψε, ο ένοπλος μπήκε στο δωμάτιο του προσωπικού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. «Δυστυχώς χάσαμε πολλούς συναδέλφους» λέει ο υπάλληλος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Walmart δήλωσε «σοκαρισμένη» από το μαζικό πυροβολισμό στο κατάστημά της στο Τσέζαπικ. Όπως τόνισε, συνεργάζεται με την αστυνομία.

Η γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια Λουίζ Λούκας είπε πως «σπαράζει η καρδιά μου στην ιδέα ότι πυροβολισμοί εναντίον του πλήθους σημειώθηκαν απόψε σε ένα Walmart της περιφέρειάς μου στο Τσέζαπικ».

«Δεν θα ησυχάσω μέχρι να βρούμε λύσεις για να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την ενδημική βία που συνδέεται με τα όπλα και έχει κλέψει τόσες ζωές στη χώρα μας» τόνισε μέσω Twitter.

Πρόκειται για τον δεύτερο τουλάχιστον μαζικό πυροβολισμό στη χώρα μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο Σπρινγκς το Σαββατοκύριακο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024