Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Σουηδία δοκιμάζεται : Δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Λεβέν για τον κοροναϊό

Η Σουηδία δοκιμάζεται : Δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Λεβέν για τον κοροναϊό

«Η μικρή ανάσα που πήραμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τέλειωσε», τόνισε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας σε, σπάνιο γι' αυτήν τη χώρα, τηλεοπτικό διάγγελμα.

Η Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπη με δοκιμασία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, επισήμανε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του χθες Κυριακή ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν, απευθύνοντας έκκληση στους πάντες να «συνεργαστούν» για να ελαττωθεί το ολοένα πιο βαρύ φορτίο για το σύστημα υγείας.

Η μικρή ανάσα τέλειωσε…

«Η μικρή ανάσα που πήραμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τέλειωσε», τόνισε ο επικεφαλής της σουηδικής κυβέρνησης στο διάγγελμά του.

«Περισσότεροι μολύνονται. Περισσότερα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνονται από ασθενείς με την COVID-19 σε σοβαρή κατάσταση. Περισσότεροι πεθαίνουν», υπογράμμισε ο Λεβέν.

Τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα αυτού του είδους είναι μάλλον σπάνια στη Σουηδία. Ο Λεβέν είχε απευθυνθεί με αυτόν τον τρόπο στους πολίτες τον Μάρτιο, όταν η πανδημία του κοροναϊού μόλις άρχιζε να εξαπλώνεται στη σουηδική επικράτεια.
Επίσης, είχε απευθύνει διάγγελμα στους συμπολίτες του το 2017, έπειτα από τρομοκρατική ενέργεια στη Στοκχόλμη.

Ο Στέφαν Λεβέν επέμεινε ότι έχει μεγάλη σημασία όλοι να ενεργήσουν ως έθνος και ότι οι πάντες φέρουν μεγάλη ευθύνη. Αναγνώρισε ότι η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης το φθινόπωρο δεν ήταν καθόλου καλή.

«Πάρα πολλοί αμέλησαν»

«Πάρα πολλοί αμέλησαν να τηρούν τις συστάσεις» των ειδικών και των αρχών, έκρινε ο Λεβέν.

«Αλλά τώρα βλέπουμε πως ο κόσμος αρχίζει ξανά να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί και πολλοί εργάζονται από το σπίτι.

«Η Σουηδία τίθεται υπό δοκιμασία. Αλλά η Σουηδία θα αντέξει τη δοκιμασία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί, οικοδομούνται σπίτια και στρώνονται δρόμοι, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία τους.

Στη χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 6.400 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 208.300 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 ως αυτό το στάδιο.

Νέα περιοριστικά μέτρα

Σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, η Σουηδία έλαβε πολύ λιγότερο αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, προτιμώντας να δώσει την έμφαση στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας.

Ωστόσο, την Παρασκευή απαγορεύθηκε η πώληση αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια της νύχτας και από αύριο Τρίτη περιορίζεται σε οκτώ ο αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις, από πενήντα μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024