Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας αχυρώνας μετατρέπεται σε βιολογικό εστιατόριο

Ένας αχυρώνας μετατρέπεται σε βιολογικό εστιατόριο

Το πρωτότυπο εστιατόριο, με το όνομα Brasserie 2050, δημιουργήθηκε για την εταιρεία catering «The Food Line Up» για το φεστιβάλ, που έλαβε χώρα στις 17-19 Αυγούστου 2018

Η Overtreders W έχει χτίσει ένα προσωρινό αχυρώνα από δανεισμένα υλικά για να φιλοξενήσει ένα pop-up εστιατόριο, που ακολουθεί βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης τροφίμων ώστε να ελαχιστοποιεί την σπατάλη φαγητού στο Lowlands Festival στην Ολλανδία.

Το πρωτότυπο εστιατόριο, με το όνομα Brasserie 2050, δημιουργήθηκε για την εταιρεία catering «The Food Line Up» για το φεστιβάλ, που έλαβε χώρα στις 17-19 Αυγούστου 2018.

Έχοντας προβλέψει τι θα χρειαστεί να καταναλώσει ο κόσμος για να υποστηρίξει τον προβλεπόμενο πληθυσμό του 10 δισεκατομμυρίων το 2050, το εστιατόριο concept εξυπηρετούσε ένα βιώσιμο μενού, το οποίο περιλάμβανε ψωμί ψημένο από φλούδες πατάτας και πέστο από τις περισσευούμενες φλούδες λαχανικών.

Η εταιρεία Overtreders W, η οποία ειδικεύεται σε προσωρινές κατασκευές, δημιούργησε τον «αχυρώνα του μέλλοντος» για  εστιατόριο, χρησιμοποιώντας δανεισμένα, μισθωμένα πρότυπα υλικά κατασκευής, τα οποία θα διατηρούσαν την αξία τους μετά την αποσυναρμολόγηση του περιπτέρου στο τέλος του φεστιβάλ.

«Ένας αχυρώνας είναι μια διαχρονική εικόνα για τη γεωργία και έχει αποδειχθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων ως ένα ουδέτερο αλλά αναγνωρίσιμο σχέδιο στο οποίο μπορούν να γίνουν εξελισσόμενες γεωργικές δραστηριότητες», ανέφεραν οι αρχιτέκτονες.

«Όταν βλέπετε έναν αχυρώνα, ξέρετε ότι βρίσκεστε σε μια γεωργική περιοχή. Στο μέλλον ο αχυρώνας θα συνεχίσει να προσαρμόζεται σε νέους τρόπους αναπαραγωγής και συγκομιδής».

Τσαμπιά από σιτάρι, καλαμπόκι, κρεμμύδια και σκόρδο αιωρούνται από τα δοκάρια ως αποθήκη και τα πιάτα και τα παγκάκια ήταν φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024