Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οίκτος» που συναρπάζει

«Οίκτος» που συναρπάζει

Πρώτο τρέιλερ για την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη που θα αρχίσει να προβάλλεται στα τέλη Σεπτεμβρίου

Ο «Οίκτος», δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη μετά το «L», η οποία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο τελευταίο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance (στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition), είναι μια από τις πρώτες art house ελληνικές παραγωγές που θα δούμε στις αίθουσες την ερχόμενη σεζόν.

Η ταινία, της οποίας το πρώτο τρέιλερ παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, αναφέρεται σε έναν άνδρα (Γιάννης Δρακόπουλος) ο οποίος νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, εθισμένος καθώς είναι στη θλίψη και στην ανάγκη για οίκτο. Ενας άνθρωπος πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να εκμαιεύσει τον οίκτο από τους άλλους. Μήπως όμως αυτή είναι επίσης η ζωή ενός άνδρα σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν.

«Ένα έξοχο πορτρέτο επικίνδυνης αυτό- θυματοποίησης» έγραψε για την ταινία το Screenanarchy, ενώ το Hollywood Reporter ξεχώρισε την «ελκυστικά ιδιόμορφη ερμηνεία του Γιάννη Δρακόπουλου» αναφέροντας ότι «η ταινία δεν χρειάζεται τον οίκτο κανενός.» Για τον πρωταγωνιστή όμως, το Screen International επεσήμανε ότι «ο Δρακόπουλος συνδυάζει το σχεδόν ανέκφραστο παράλογο του Μπάστερ Κίτον με απόλυτη μοχθηρία.»

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν οι Ευθύμης Φιλίππου, Μπ. Μακρίδης, ενώ η διανομή της βρίσκεται στην δικαιοδοσία της Strada Films.

Μετά το Sundance η ταινία συνέχισε την φεστιβαλική πορεία της με Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και από εκεί σε πολλά άλλα σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο: στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Οδησσού ο Οίκτος έφυγε με τα βραβεία καλύτερης ταινίας και Σκηνοθεσίας. Στο Φεστιβάλ της Βαλέτα κατέκτησε το Βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λουξεμβούργου απέσπασε Ειδική Μνεία. Η ταινία συγκαταλέγεται στη λίστα υποψηφίων για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018 (European Film Awards 2018 – Feature Film Selection)

Εκτός από τον Γιάννη Δρακόπουλο στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσικώτη και Νίκος Καραθάνος. Το φιλμ είναι παραγωγή της Faliro House και των Neda Film, Madants, Beben Films σε συμπαραγωγή των Eurimages, ΕΡΤ, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Polish Film Institute, ORKA, Foss Productions και Ιδρύματος Ωνάση. Παραγωγοί είναι οι Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Klaudia Śmieja Beata Rzeźniczek.

Ο «Οίκτος» ανοίγει στις 28 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024