Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξανασκεφτείτε τα κεραμικά με επίφυτα

Ξανασκεφτείτε τα κεραμικά με επίφυτα

Ενθαρρύνουν μια πιο σεβαστή προσέγγιση στις ανάγκες του φυτού

Ένας επίφυτος είναι ένας οργανισμός που αναπτύσσεται στην επιφάνεια ενός φυτού και παράγει την υγρασία και τις θρεπτικές ουσίες του από τον αέρα, τη βροχή, το νερό (σε θαλάσσια περιβάλλοντα) ή από τα συντρίμμια που συσσωρεύονται γύρω του

Το Epiphyte είναι μία από τις υποδιαιρέσεις του συστήματος Raunkiær. Ο όρος προέρχεται από το ελληνικό epi- (που σημαίνει ‘επάνω’) και το φυτό (που σημαίνει ‘φυτό’). Τα επίφυτα φυτά ονομάζονται μερικές φορές «φυτά του αέρα» επειδή δεν ριζώνουν στο έδαφος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά υδρόβια είδη που είναι επιφύσεις σε άλλα υδρόβια φυτά.

Η συνεργασία σχεδίασης Dossofiorito a Verona, η οποία ιδρύθηκε από τη Livia Rossi και τον Gianluca Giabardo, επιδιώκει να επιτύχει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στην πρακτική σχεδίασης. Το τελευταίο έργο τους, «Epiphytes by Dossofiorito», είναι μια συλλογή από αιωρούμενα φυτά σε λευκά κεραμικά αγγεία.

Το έργο αυτό προσφέρει μια εναλλακτική λύση για την καλλιέργεια των επίφυτων φυτών εσωτερικού χώρου σε κεραμικές γλάστρες. Εδώ οι ρίζες δεν περιέχονται στο βάζο, μάλλον περιτυλίγονται γύρω από το δοχείο όπως θα έκανε ένα κλαδί στο δάσος, δηλαδή ενθαρρύνουν μια πιο σεβαστή προσέγγιση στις ανάγκες του φυτού. Τα αγγεία είναι κατασκευασμένα από πορώδη και γυαλιστερά κεραμικά, ανοξείδωτο χάλυβα και φελλό.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024