Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Πώς να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Τα χρόνια περνούν γρήγορα οπότε φτιάξτε αναμνήσεις όσο είναι καιρός

Κάθε βράδυ γυρίζετε από τη δουλειά και νιώθετε πάρα πολύ κουρασμένη αλλά είστε και γεμάτη ενοχές για το αν είστε καλή μαμά, αν δίνετε όσο χρόνο πρέπει στα παιδιά σας και αναρωτιέστε αν έχετε προλάβει να βάλετε πλυντήριο και να μαγειρέψετε για την επόμενη μέρα. Οι μέρες περνούν αργά και δύσκολα αλλά στα γενέθλια του παιδιού σας, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε πόσο γρήγορα περνά ο καιρός και πώς μεγαλώνουν χωρίς να το καταλαβαίνετε πραγματικά. Και τελικά αυτό που μένει στο τέλος είναι το τι μοιράζεστε μεταξύ σας, πόσο κοντά έρχεστε με τα παιδιά σας και τι τους επιτρέπετε να δουν από το δικό σας εαυτό. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και οφείλετε να δώσετε στο παιδί αναμνήσεις ή στιγμές που θα θυμάται και στην ενήλικη ζωή του. Κάντε το χρόνο σας ακόμα πιο ποιοτικό με πράγματα που ίσως είχατε σκεφτεί κι εσείς αλλά δεν είχατε θέσει σε εφαρμογή.

Γονικός διαλογισμός. Όταν είστε μαζί με τα παιδιά, αλλά ο συλλογισμός σας είναι κάπου αλλού, είναι σαν να απουσιάζετε από το δωμάτιο. Μείνετε στη στιγμή ακούγοντας, κοιτάζοντας και κατανοώντας το παιδί ενώ σκέφτεστε ότι αυτό είναι δικό σας δημιούργημα. Το παιδί νιώθει και εισπράττει αυτήν την ενέργεια.

Κάντε βόλτα με τις πιτζάμες. Τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται να κοιμηθούν και έχουν πολλή ενέργεια την ώρα του ύπνου. Βγείτε μία βραδινή βόλτα με τις πιτζάμες σας αφού έχουν πλύνει τα δόντια τους και χρησιμοποιήστε το ποδήλατο, το πατίνι ή απλά τα αθλητικά σας παπούτσια. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να παίξετε μπάλα ή να κάνετε έντονες συζητήσεις. Θέλετε απλά να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν από την ημέρα που προηγήθηκε.

Διοργανώστε βραδιά πίτσας. Γενικότερα, δημιουργήστε βραδιές με κεντρική θεματική ένα αγαπημένο φαγητό όλων και περάστε δημιουργικά στην κουζίνα. Εκτός του ότι συμμετέχουν στη μαγειρική και τις δουλειές του σπιτιού, ενθουσιάζονται και μοιράζονται πιο εύκολα μαζί τους αυτά που τους απασχολούν.

Φτιάξτε το μαζί. Αν χάλασε το ποδήλατο, αν πρέπει να βάψετε το φράχτη ή να αλλάξετε λάστιχο, μην το κάνετε χωρίς τα παιδιά. Μιλήστε για τις κλίσεις που έχουν, για τη δική σας δουλειά για το πώς λειτουργούν τα αντικείμενα στο σπίτι και αφήστε το να κρατήσει ασφαλή εργαλεία, όπως ο φακός.

Αφήστε το αυτοκίνητο. Αν έχετε να κάνετε σύντομες αποστάσεις για το σχολείο, το πάρκο ή μία δραστηριότητα, αφήστε το αυτοκίνητο και κάντε τη διαδρομή με τα πόδια. Έτσι έχετε χρόνο για συζήτηση και δείχνετε στο παιδί ότι υποστηρίζετε τη σωματική άσκηση.

Παίξτε τα παιχνίδια τους. Αν στο σπίτι υπάρχουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, καλό είναι αν συμμετάσχετε κι εσείς και να τα αφήσετε να σας κερδίσουν κάποιες φορές. Αλλά γενικά, θέστε όρια στη διάρκεια των παιχνιδιών και στο ποια είναι τα παιχνίδια που μπορούν να παίζουν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024