Υγιεινό τυρόψωμο με μοτσαρέλα
Απαιτεί μόνο 3 συστατικά, είναι χωρίς γλουτένη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες
Spotlight
- Ξεκίνησαν οι αποχές των μαθητών εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Στη Βουλή η αποκάλυψη του in για τους ελαιοπαραγωγούς – Η ερώτηση Χαρίτση και η απάντηση Τσιάρα
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μυρωδικά
Για τη γαρνιτούρα
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι τυρί, αυγά και μυρωδικά. Αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα.
Βγάλτε το μίγμα στο ταψί προσεκτικά το μείγμα μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα το κάτω μέρος του.
Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Η κρούστα θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερή, χωρίς να υπάρχει υγρή ζύμη στην κορυφή. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα στο φούρνο. Η σχάρα θα επιτρέψει στο κάτω μέρος να γίνει τραγανό. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί. Εάν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε 2 κουταλιές της μοτσαρέλας για 2 κουταλιές παρμεζάνα που προσδίδουν λίγο διαφορετική γεύση. Τοποθετήστε τη σχάρα στο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Εάν θέλετε, πασπαλίστε με μαϊντανό πριν κόψετε και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις