Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Αμερική δημιούργησαν «uber» για παιδιά

Στην Αμερική δημιούργησαν «uber» για παιδιά

Μια έξυπνη ιδέα για το πρόβλημα των συνεχών μετακινήσεων για τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες

Με τα μαθήματα, τις προποήσεις, τις ξένες γλώσσες τα παιδιά είναι γνωστό ότι έχουν ένα αρκετά βεβαρημένο πρόγραμμα, το οποίο πολλές φορές δεν συμβαδίζει με το πρόγραμμα των γονιών τους.

Αυτό σκέφτηκαν και τρεις μητέρες από το Λος Αντζελες και δημιούργησαν το HopSkipDrive, μία εταιρεία αντίστοιχη με το «uber»που απευθύνεται στις μετακινήσεις των παιδιών.

Όπως αναφέρουν, το εγχείρημα ξεκίνησε προκειμένου να δώσουν λύση στο δικό τους πρόβλημα, αφού είναι τρεις μητέρες με οχτώ παιδιά, που χρειάζεται να πηγαίνουν σε πέντε διαφορετικά σχολεία και έχουν 25 διαφορετικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η εφαρμογή, που έχει ξεκινήσει να επεκτείνεται σε περισσότερες περιοχές της Αμερικής, θεωρείται ιδιαίτερα εύχρηστη για τους γονείς. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι στέλνει στους γονείς ενημερώσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, ενώ ήδη πριν ξεκινήσει η διαδρομή οι γονείς έχουν πληροφορίες σχετικά με τον οδηγό, αλλά και τη φωτογραφία του.

Όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής των οδηγών, για να ηρεμήσουν τους ανήσυχους γονείς έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αυστηρό σύστημα αξιολόγησης. Συνεργάζονται μόνο με ανθρώπους που έχουν γνωρίσει αυτοπροσώπως και που κατέχουν πέντε ή παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας με παιδιά. Επίσης ζητούν από όλους τους οδηγούς τους να κρατήσουν σε αρχεία τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Ένα αρνητικό που μπορεί να εντοπίσει κανείς στην συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ότι οι γονείς χρειάζεται να προγραμματίσουν τις διαδρομές των παιδιών τους, τουλάχιστον οχτώ ώρες πριν.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024