Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα βέλη του κατά της Ρηγίλλης στρέφει ο Γιώργος Κύρτσος

Τα βέλη του κατά της Ρηγίλλης στρέφει ο Γιώργος Κύρτσος

Αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ αφήνει με το βιβλίο του «Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών» ο τέως διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου Γιώργος Κύρτσος, που κατηγορεί τον Κ.Καραμανλή ότι δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά επιχειρηματικά συμφέροντα.

37

Αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ αφήνει με το βιβλίο του «Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών», που κυκλοφορεί την Τρίτη, ο τέως διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου Γιώργος Κύρτσος.

Ο κ. Κύρτσος κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή ότι με τη στρατηγική που ακολουθεί δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά τα συμφέροντα του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Αποσπάσματα του βιβλίου του Γιώργου Κύρτσου δημοσιεύονται στις εφημερίδες Το Βήμα και Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με αυτά, ο συγγραφέας κάνει λόγο για «βαρδινογιαννικό κύκλωμα της Ρηγίλλης» μέρος του οποίου αποτελεί και ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Ρουσόπουλος, το οποίο προκάλεσε την απομάκρυνσή του από τον Ελεύθερο Τύπο, όπως υποστηρίζει.

Σχολιάζει αρκετές θέσεις του προέδρου της ΝΔ ως «ανεφάρμοστες» και αποκαλύπτει εμπιστευτική, συνομιλία που, όπως λέει, είχε με τον Κώστα Καραμανλή, παραμονές κομματικού συνεδρίου, στην οποία του εκμυστηρεύτηκε ότι φοβάται τον Γιώργο Κουρή για μια φωτογραφία «που εννοείται ότι είναι πλαστή».

Επίσης υποστηρίζει ότι ο Κώστας Καραμανλής, «ως πρωθυπουργός εν αναμονή έχει δύο σοβαρά ελαττώματα»: Δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, για αυτό δυσκολεύεται να αντιληφθεί την πειθαρχία της οικονομίας… Το δεύτερο ελάττωμά του, που τον μετατρέπει σε εύκολο στόχο του Βαρδινογιάννη, είναι η εμμονή του στην ελάχιστη προσπάθεια». Πιο κάτω, όμως, αναφέρει ότι έχοντας κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ «ο Καραμανλής δεν είναι εξαγοράσιμος -είναι πολύ υπερήφανος για να μετατραπεί σε υπάλληλο συμφερόντων- παγιδεύεται, όμως, αρκετά εύκολα».

Για την τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ του δημοσιογράφου Θόδωρου Ρουσόπουλου, υποστηρίζει ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης του το είπε εβδομάδες πριν, πάνω στο κρουαζιερόπλοιό του Var-Mar.

Ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρεται επίσης και στο ζήτημα της υποψηφιότητας του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στο αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων. Ο συγγραφέας κατηγορεί το Νίκο Χατζηνικολάου, όπως και τον Κώστα Καραμανλή, για τις σχέσεις του με τον Β.Βαρδινογιάννη.

Για τις καταγγελίες του πρόεδρου της ΝΔ περί διαπλοκής της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «το πρόβλημα για τον Καραμανλή είναι ότι το αργυρό μετάλλιο στις συγχωνεύσεις, τις οποίες καταγγέλλει, πήρε η κοινοπραξία J&P ΑΒΑΞ ΑΕ, η οποία ελέγχεται από τον Σγαρδέλη, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΝΔ, ο οποίος παραμένει ανώτατο κομματικό στέλεχός της. Επομένως, εάν έχει νόημα η καταγγελία ολιγοπωλιακού-μονοπωλιακού καθεστώτος, δεν μπορεί να εξαιρεθεί από αυτήν η κοινοπραξία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σγαρδέλης και αυτοί που του προσφέρουν πολιτική κάλυψη ή και επιβράβευση».

Ουδεμία αντίδραση υπάρχει από την ΝΔ σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου του Γ.Κύρτσου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι έχει δοθεί οδηγία προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να αγνοήσουν τις όποιες καταγγελίες περιλαμβάνει το βιβλίο, και να μην υπάρξει δημόσια αντιπαράθεση, καθώς η Ρηγίλλης εκτιμά ότι πρόκειται για προσπάθεια «συμψηφισμού με τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, για να δοθεί η εντύπωση ότι όλοι είναι το ίδιο».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για το περιεχόμενο του βιβλίου του Γ.Κύρτσου, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, γενικός γραμματέας του υπουργείου Τύπου, Δημήτρης Γέρου, συνέστησε «να μην προτρέχουμε», και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με αυτά.

Τελευταία ενημέρωση 14:17

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024